אשכול: סקוואט
צפיה בהודעה בודדת
ישן 28-06-07, 23:59   #14
igorek
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי tbm
תשמע לא מתנשא ולא כלום ואני מאמין שיש לך קצת מושג באימונים מאחר שאתה אחראי הפורום וכתבת מעל 5000 הודעות. בתור אדם שסיים קורס מדריכים בכירים בווינגייט אני יכול להגיד לך בבטחון מלא שהתרגיל הנ"ל פוגע בברכיים, אתה תיקח אחריות על מישהו שייבצע דיפ סקוואט וייגרם לו נזק? לא נראה לי. אז עם כל הכבוד סע לווינגייט תעלה לספרייה תפתח מאמרים על פיזיותרפיה שקומית של הברך תקרא ואולי יהיה לך משהו שונה להגיד. דבר נוסף הרבה מה"בודי בילדרים" בארץ נוטים לזלזל בווינגייט וכנראה שהם לא מבינים שזהו המוסד הכי מקצועי שיש היום בתחום שלוקח מידע לרוב ממחקרים הכי מתקדמים שיש בעולם.ושלא ישכחו שהם עובדים על מטרה אחרת מכלל האוכלוסייה ומה שעושה להם טוב ברוב המקרים ייעשה רע לאדם הפשוט.
מי שאומר שדיפ סקוואט "פוגע" בברכיים יותר מדיפ סקוואט לא יודע יותר מדי פיזיולוגיה.
אתה לא יכול לכוון מישהו למכון פיזוטרפיה כדי ללמד אותו איך לעשות סקוואט מכיוון שפיזיוטרפיה נועדה על-מנת לעזור לאנשים *לא בריאים* ולכן אתה לא יכול לתת המלצות של פיזיוטרפיסת למישהו שהוא בריא.
דיפ סקוואט בדרך כלל משמש לפיזיוטרפיה אחרי ניתוחי ברך ורוב בעיות הברכיים שנגרמות מסקוואטים הן כתוצאה מסקוואט שלא מבוצע כהלכה.
אני יכול להרחיב על זה הרבה אבל מאחר שאני מבין שיש לך רקע כלשהו בנושא אז תסתכל על התנועה של ההאמסטינג בתנועה שמאזנת את הכוחות שפועלים על הברך ותיווכח לדעת שהכוח המקסימלי שפועל על הברך במהלך סקוואט הוא כאשר שינוי הכיוון מתרחש בזווית של 90 מעלות בין הברך.
igorek מנותק   הגב עם ציטוט