אשכול: כוח?
צפיה בהודעה בודדת
ישן 27-10-06, 17:43   #52
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
תקימה, ווליום חשוב רק אם אנחנו מדברים על ההבדל בין נניח 5 חזרות או 10 חזרות
(4 סטים של 5 חזרות יתנו אותו ווליום של 2 סטים של 10 חזרות) ולא בין 20 חזרות ל5!
יש חשיבות גדולה לטווח החזרות, והיא בגלל שמספר החזרות של סט קובע את גודל המשקל שאתה מרים, וגודל המשקל שאתה מרים קובע איזה מערכת אנרגיה תיכנס לפעולה (אנאירובית/אירובית), אילו סיבים יפעלו, וכמה ATP יישרף במהלך התנועה.
בקשר לווליום-לרוב האנשים הכי טוב יהיה ווליום של סביבות ה50 חזרות לשריר גדול אם הם עובדים על השריר פעמיים בשבוע.
ובקשר לטווחי החזרות-הדיעה הרווחת היא שטווחים של 6-12 יותר אפקטיביים פר-סט מטווחים של 15+ או של 5 ומטה. אני שמעתי בפרטי על החברים המוטציות גנטיות שלך... טוב אז הם גודלים מ30 חזרות מתח (או זה מה שהם מספרים לך), שיבושם להם!

אנטון, גיימר צודק. לבודיבילדר שהוא על juice אין טעם להתאמן HARDCORE כמו נרווגי מטורף כי זה פשוט לא יעיל כמו האימונים הold school שלהם.
ומתאמן טבעי גם לא יכול להתאמן עם טווח חזרות נמוך מדי כי זה פשוט לא ייתן מספיק ווליום, והוא לא יכול להתאושש מווליום נורמלי עם טווח חזרות כ"כ נמוך.

ואני חושב שאם PL מקצועי הוא גם גדול וחטוב, אבל מתאמן רק עם חזרות נמוכות מ5, זה בגלל חומרים.
לא רק הם גדלים מזה, גם אני (מנסיון) ואולי גם אתה. אין שום בעיה לגדול מ-20 חזרות זה לא "כל מה שמעל 12 לא טוב להיפרטרופיה". לא צריך להיות יותר מדי אידאליסטים. ובעניין הווליום אתה יכול להשוות כל טווח חזרות רק שהתנגדות נמוכה עם מספר חזרות ענקי יפתחו יותר סיבי שריר אטיים עם פחות פוטנציאל לגדילה ויותר שיפור סיבולת.

בעניין הדיעה הרווחת, ההנחיות המקובלות וכו' אני לא התווכחתי ולא מתווכח עם אף אחד. באופן אישי למען היפרטרופיה אני אוהב לעבוד בטווח של 6-10, 20-24 סטים באימון, 1-2 תרגילים לכל קבוצת שריר ולהתאמן 3-5 אימונים בשבוע.
Takima מנותק   הגב עם ציטוט