צפיה בהודעה בודדת
ישן 13-06-07, 16:16   #4
יותם טלר
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי roy makaay
תראו דיי נידפקתי...אני 174 ס"מ ושוקל 55 קילו, בעיברית קוראים את זה שחיף..
התחלתי להתאמן בבית וכל זה ויש שיפור בכוח אבל לא במראה..חוץ מררבעיית ריבועים בבטן..
עכשיו אני רוצה להתחיל מסה ולעבוד בחד"כ אבל זה נראה לי אחד המבאסים להתחיל את זה בקיץ, ולכן רציתי לבקש עצות שאם וכאשר אני יחליט להתחיל לעשות מסה עכשיו, אז אני יעלה בכמה שפחות שומן..
יש עצות בקטע הזה או שאני הולך להגיע לאיזה 16% שומן ולהראות גרוע בקיץ?
עוד שאלה קטנה בקשר לתפריט מסה.. אם אני משלב בתקופת המסה אירובי אני צריך לקחת בחשבון את הקלוריות שאני שורף באירובי ולאכול יותר בגללן בשביל להגיע למאזן חיובי??
1. מנסיוני, רוב האנשים נוטים בהתחלה לעלות במאסה בצורה יחסית נקייה, לא הייתי נרתע מלהתחיל עלייה במסה כרגע. אל תתחיל עם תפריט של 3000 קלוריות, אלא העלה את הצריכה הקלורית שלך (מנקודת המוצא הנוכחית) בצורה איטית, מסודרת ומבוקרת, עד שתבחין בעלייה הדרגתית במשקל. ברגע שאתה מתחיל לעלות בקצב רצוי, שמר את הצריכה הקלורית עד שתתקע.
נתקעת? הוסף 300 קלוריות לתפריט, ותמשיך לעלות לאט לאט, חזור על התהליך במידת הצורך.

2. אתה צריך להגיע למאזן קלורי חובי ע"מ לעלות במסה, משמע אם הוצאת קלוריות עליך לקחת אותן בחשבון. הוצאת 200 קלוריות באירובי? החזר אותן לגוף בסיום הפעילות (או במועד אחר באותה יממה).

**אגב, שים לב שאם מטרת היא לבצע אירובי על מנת לצמצם עלייה בשומן, הייתי מציע לך לנפץ את בועת האשליות כבר עכשיו - החשיבות היחידה של הפעילות האירובית בהקשר של שריפת שומן הינה "קאונטר פרודוקטיבית" (מה המצב גלוש ) בכך שהיא מאפשרת לגרוע קלוריות מן המאזן היומי.

יותם.
יותם טלר מנותק   הגב עם ציטוט