בולט הקטע שלא צריך לנסות כל דבר חדר שיוצא עליו מחקר. מחקר זה טוב ויפה אבל לא תמיד הוא נכון בשטח. כשאתה עושה ניסיונות על עצמך יש 2 מקרים:
1. שאתה וואלה תצליח
2. אתה תיכשל ותפסיד זמן יקר
שני המקרים אתה תצטרך לראות אותם על הנייר תוך די הרבה זמן (אם בכלל), הקטע שלדעתי עדיף ללכת על דברים שכבר בוססו על מאות מקרים של "שפני ניסוי" בעולם הbb (ולא בעולם החולדות וכו'). העיניין של התדירות ארוחה הוא זניח, אבל כשיש מחקרים על דברים כמו לתת גירוי לשריר רק עם 2 סטים או משהו כזה, וואלה לדעתי זה לא דבר שזניח.
מה שאני בא להגיד זה שלא כל מחקר שיוצא אתה צריך לקפוץ וליישם אותו. לא כל מחקר שיוצא הוא לאו דווקא נכון, קרה לא פעם שיצא מחקר שנה\שנתיים לאחר מכן והוא סתר אותו בצורה מובהקת.
אתה צריך קודם שיעבור זמן, שאנשים ינסו את זה על עצמם. אני למשל חושב שזה אידיוטי לנסות על עצמך דברים שיצאו לפני זמן קצר. למה הסיבה? כי אני זהיר (תקרא לזה פחדן, לא אכפת לי). אני למשל מעדיף ללכת על משהו שיעבוד עליי ב100% לעומת דברים ש50-50 יעבוד עליי אבל אם הוא יעבוד וואלה אני גדלתי בקצב של 110%. אתה מבין הרי שהשיקלול של הסיכון והסיכוי להצלחה הוא לטובת הסיכון. לגדול ב10% נוספים לעומת הסיכון של 50% היכשלות? וואלה לא קורץ לי.
|