שוב, שלא תבין אותי לא נכון, איני תומך באכילה של כ-6 ארוחות ביום מאחר ואדם "סוס אחושרמוטה" כזה או אחר המליץ לי כך.
אני תומך בכך, לאחר ניסיון ולאחר קריאה מרובה. כן, מרבית ההמלצות הן לאכילה מרובה של ארוחות.
דנו בפורום בסוגיה זו לא אחת, ואני חייב לציין כי המחקר הרציני ביותר שהציגו בפניי בכדי להראות שריבוי ארוחות אינו מאיץ את חילוף החומרים, התבצע למשך שבוע או שבועיים בלבד, באכילה סבירה של קלוריות, על כמות מעטה של אנשים.
טרם נתקלתי במחקר שבוצע למשך זמן והוכיח שאכילה מרובהאינה מאיצה את חילוף החומרים.
כמו כן, סבורני שהדבר משמעותי שמדובר על כמות גבוהה של קלוריות כפי שצורכים אנו, מפתחי הגוף.
זוהי הסיבה, לכך שבחיטוב או בצריכת קלוריות מתונה, לא יהיה אולי הבדל משמעותי בין צריכה של 3 ל-6 ארוחות.
עם זאת, אדם שצורך 4000 קלוריות, האם נשמע לך הגיוני שיחלקן לשתי ארוחות של 2000 קלוריות, או ל-3 ארוחות של 1300 קלוריות פר ארוחה?
ד"א אני מחשיב עצמי עם תומכי לייל

.. אך עם זאת לא הולך אחריו בצורה עיוורת.
כאן תוכל לראות כי הוא ממליץ להימנע מצריכה של ארוחה אחת או שתיים בלבד.
. You may start to see differences when you start looking at silly extremes like 1
meal vs. 6 meals or 2 meals vs. 6 meals but only because, with very low meal frequencies, you're spending too much of the day with no nutrition.
שים לב שהוא מדבר על תדירות הארוחות ולא על מספרן, וממליץ להימנע מלא לאכול מספר רב של שעות.
אכן הוא אומר שלא יהיה הבדלל משמעותי בין 3 ל-6 ארוחות, אך להבנתי, לא ניתן להגיד זאת באופן גורף. הכל תלוי בנסיבות.
אם מדובר בכמות מתונה של קלוריות, לא תהיה בעיה.
אם מדובר ב-3 ארוחות בהפרשים של כ-5 שעות בין ארוחה לארוחה, גם כן לא תהיה בעיה.
עם זאת כאשר אתה מדבר על אי אכילה במשך 16 שעות, באופן יומיומי, אני חושב שתתעורר בעיה.