צפיה בהודעה בודדת
ישן 06-06-07, 10:09   #6
slim shady
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלslim shady

שלח הודעה דרך MSN אל slim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran7
זה חלק מהנושא כי איתי טוען שרק הנער אשם וזה לא ככה...
זה לא ככה אבל לא מהסיבה שהצגת ואין טעם להתווכח מי חי יותר בסבל כי בדיוק למצב הזה ידרדר הדיון..

ציטוט:
זאת אשמתו כי גם אם הוא לא קיבל חינוך בבית, זה לא ברור לך שאסור לקחת דברים שלא שלך? זה לא משהו שאתה מבין מיד? כילד אתה העזת לקחת משהו שלא שלך ולא ידעת שזה לא בסדר?

אני לא חושב, אני חושב שגם אם העזת לגנוב משהו, ידעת שזה לא בסדר ישר. יודע מה יציאת אתיופיה טוענת "שהם אנשי דת" אז זה לא ברור לילד שלא גונבים? הדיבר ה7 בעשרת הדיברות הרי.
בוא אני יתן לך דוגמא אני קורא עכשיו אייזה ספר סגנון שר הטבעות כזה ויש שם איזה יצור שהטבע שלו זה לגנוב.. שאר האנשים בספר יודעים שזה לא נכון ולא בסדר אבל ככה הוא למד וגדל וככה לימדו אותו ההורים שלו, הוא נולד וכמו שהשפה שהוא לומד לדבר ככה הערכים של טוב ורע שהוא מקבל, הוא לא יודע מה טוב ורע עד שלא מלמדים אותו..
עוד דוגמא: ילד קטן לוקח משו מהחבר שלו וחושב שזה שלו, אין לו שמץ של מושג מה הוא לא עשה בסדר עד שההורים שלו או הסבביבה לא מסבירה לו שזה לא נכון. מבחינתו זה שלו.
קשה לך להבין את זה כי מגיל קטן אתה מפנים את הערכים האלה ולא נראה לך הגיוני שבנאדם גודל עם ערכים פגומים ולכן נראה לך שההיגיון שלו מילידה הוא פגום כמו שאצלך כביכול מלידה הוא טוב אבל בעצם זה משו שנוצר עם הזמן ולא נולדת עם זה.. ואמר יפה רן אם כל האנשים היו נולדים עם אותו היגין אנושי אז לכולם היו אותן דעות...

ד"א אם בשמות עסקינן אני ארז nice to meet.. =)
slim shady מנותק   הגב עם ציטוט