צפיה בהודעה בודדת
ישן 05-06-07, 18:41   #18
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

ציטוט:
פורסם במקור על ידי YONI
מצד אתה אתה אומר שלא נחוץ בכלל לעמוד בתפריטים מסודרים על הגרם, כלומר, במילים אחרות אתה בעצם אומר שאין צורך לבוא לפגישות ייעוץ, מהסיבה הזו, ועדיף לעבוד לפי המלצות כלליות. שזה האינטרנט לדעתי.

אבל אחרי זה תיקנת את עצמך, לכאורה, ואמרת שהכי טוב זה לעבוד מול תזונאי ולא לקבל עצות מהאינטרנט...

אז משהו פה לא בסדר בדעה שלך, מצטער.
דבר ראשון, תלמד להשתמש בפסיקים, ממש קשה לקרוא ולהבין את ההודעה הזאת. תיקנתי אותה קצת בציטוט.

דבר שני, אין שום קשר בין תפריט של תזונאי לבין קיצוניות של חישובים לפי גרמים. תזונאי טוב יודע שהתפריט שהוא כותב צריך להיות פרקטי לאינדוידואל. ככה ששוב, אם אותו אינדוידואל הוא בודיבילדר בסוף החיטוב לתחרות, אז כנראה שהתזונאי יראה לנכון להשתמש בגישה הקיצונית בתפריט (הקפדה על הגרמים למשל).
תפריט לא = משטר תזונתי כבד, אלא, הכוונה תזונתית. ועל מינת לא לפספס דברים חשובים, ולקלוע לצרכים הגופניים וההתנהגותיים של הבנאדם, דרושים שיקולים של בעל מקצוע המקבל תגמול מסויים, שיושב אתך לאורך זמן משמעותי (פנים אל מול פנים), וזה חלק מהאינטרס שלו שתהיה בריא ותגיע לתוצאות.

דבר שלישי, לא לכולם יש את הנכונות להשקיע ברמה אוטו-דידקטית, ולהעשיר את הידע שלהם על מנת לראות תוצאות. יש אנשים שאכן מנסים, אך מפספסים את הדברים העיקריים, יש אנשים שהגישות הסטנדרטיות כבר לא מתאימות להם והם צריכים קצת יותר הקפדה על מנת לראות תוצאות, יש אנשים שבלי תפריט הם לא יקפידו, שבעצם זקוקים פסיכולוגית למשטר מסויים, ויש ויש ויש...

לא הכל שחור ולבן. כבודו של התזונאי במקומו מונח, כאשר לא ניתן לומר שכל אחד ואחד מאיתנו זקוק לאחד. אני לא טענתי שהכי טוב זה לעבוד מול תזונאי, אלא שאם כבר מנסים לעבוד לפי תפריט, זה לא כלכך נכון ובטוח לעשות זאת לפי האינטרנט, ועל אחת כמה וכמה לפרסם תפריט כדי שכל אחד יזרוק איזה מילה או שניים לפי דעתו השטחית (ואפילו אם הוא ידען\בעל מקצוע, זה לא יהיה רציני). בגלל זה דיברתי על הפשרה שעליה דיברתי. זה יהיה הדבר הנכון והבטוח ביותר לרוב האנשים. אפשר להגיע לרמת ידע בצורה אוטודידקטית שתאפשר בניית תפריט בסיסי, אני לא אומר שלא ואני בהחלט עושה זאת בעצמי לפעמים, אך זה עדיין לא אומר שכדאי להמליץ על זה כעל דבר לגיטימי לכל ניובי ממוצע.

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט