צפיה בהודעה בודדת
ישן 03-06-07, 17:56   #30
Antonator1
הושעה
 
תאריך הצטרפות: Apr 2006
הודעות: 10,166
גיל:: 21
ברירת מחדל

האמת שאני מצד אחד מסכים ומצד שני לא מסכים עם בולט לגבי זה שזה ספורט קל. אי אפשר להשוות כי זה בניגוד לספרינטים, שחייה או הרמת משקולות - זהו לא ספורט אבסולוטי, כלומר אין פה את הקטע שמי שקבע את התוצאה הטובה ביותר ניצח. בניגוד לענפים האבסולוטיים, שבהם הצד הפיזי הוא הדומיננטי, ענף פיתוח הגוף מתבסס יותר על תכונות מנטאליות וגנטיות, למרות שכמובן יש את הצד הפיזי. כל ספורט קשה בדרך שלו.


אבל הנקודה שרציתי להעלות דווקא חושפת את המצב המוזר הבא: יש ענפים, כגון הרמת משקולות, ספרינט מקצועי, הטלת כידון, חלק מעפי ההתעמלות, אפילו קראטה מקצועי מודרני הקטע של המשקולות החופשיות, האימונים הקשים, הסקוואטים ודומיהם מהווים חלק יותר חשוב מבענף אסטטי כמו פיתוח הגוף. אמרתם שאתם עושים סקוואטים, מזיעים תחת מוטות ברזל, אבל האמת שבענף כמו הרמת משקולות, לעומת הפיתוח גוף שבו יש שימוש רב במכשירים וכאלה, הקטע של הסקוואטים והדברים שהבאתם כדוגמה לקושי של פיתוח הגוף לעומת ענפים אחרים - הרבה יותר דומיננטי.

פיתוח גוף מבוסס הרבה יותר על גנטיקה ומשמעת עצמית מאשר על מאמץ פיזי. והמסקנה היא שהכל קשה בדרך שלו. יש אנשים שיותר קשה להם להתאמץ פיזית, ולעומת זאת יש אנשים שקשה להם לשלוט בעצמם. אבל בכל מקרה אני רוצה להגיד שאימון של מפתח גוף יותר קל "לשרוד" לדעתי מאשר אימון של דקאתלט, שחיין או מרים אולימפי.
__________________
לא אוהבים בפורום ישראלבודי אנשים לא חטובים למרות שתהליך חיטוב הוא חיוני לפיתוח גוף | בריאות
חדר כושר תל אביב | חדר כושר חיפה | מועדון כושר | חדר כושר
חדר כושר רמת גן
Antonator1 מנותק   הגב עם ציטוט