ציטוט:
פורסם במקור על ידי mr popo
בכל מקרה, אני ממליץ שתיישם את מה שאמרתי לגבי הטווח חזרות לשרירים הקטנים.
בקשר לחלוקת העבודה - יש הרבה שיטות לפרודיזיציה, חלקם יעילות יותר וחלקן פחות. הייתי ממליץ לך להתרחק מפרודיזציה לינארית (ראיתי שמישהו כאן הזכיר בלוקים של טווחי חזרות סטייל HST, תימנע מכך). עדיף שתחלק את 3 האימונים השבועיים שלך לכבד/קל/בינוני כפי שהצעתי. כדי לעשות זאת, הייתי פשוט משחק עם הטווח חזרות - אימון ראשון טווח של 4-6 חזרות, אימון שני טווח של 10-12 ואימון שלישי בטווח של 6-8. פשוט ויעיל.
DELOADING - על כל 4 שבועות כבדים קח שבוע אחד קל, בו תנמיך את עצימות ונפח האימון, אך תשמר את התדירות. זו השיטה החביבה עליי, למרות שאפשר לשחק עם 3 מרכיבי האימון (INTENSITY,VOLUME,FREQUENCY) ולמצוא נוסחה אחרת לשבוע הקל. נטול לשיקולך.
פופו.
|
טווח החזרות של הבייספס אינו מהווה בעיה כי אני עובד בטווח של 6-10 עם 2 סטים של תרגיל אחד בסה"כ וכל סט מוסיף 2.5 ק"ג במידה והצלחתי לבצע 10 חזרות איכותיות. לכן גם ככה הטווח יוצא בין 8-10.
מה שאתה מציע נקרא undulated periodization או אם לתרגם לעברית "תקופתיות גלית". בדרך כלל עושים תכנית כזאת עם חזרות מוגדרות מראש כמו 10-5-2 וסייקל התקדמות לינארי או סייקל גלי סגור כמו למשל:
בהנחה ש-150lbs זה RM כלשהו:
שבוע 1: 140
שבוע 2: 145
שבוע 3: 150
שבוע 4: 155
שבוע 5: 145
שבוע 6: 150
שבוע 7: 155
שבוע 8: 160
שבוע 9: 150 וכן הלאה...
לא התנסיתי בזה אישית ואני חושב שזאת יותר שיטה להתקדמות בכוח אבל עם מספיק ווליום ועצימות גם היפרטרופיה מגיעה עם הכוח. אז אני צריך יותר זמן לחשוב על זה.
אני חשבתי על משהו יותר פשוט מבלי להשתמש ב-periodization על התכנית עצמה אלא להשתמש בסייקלים של שבוע עם מניפולציה במשקלים כל אימון. חשבתי על משהו כזה:
אימון #1 (כבד) - הגעה לכשל עם משקלים מספיק כבדים בטווח החזרות של 6-10.
אימון #2 (קל) - 80% ממשקלי העבודה של אימון #1.
אימון #3 (בינוני) - 90% ממשקלי העבודה של אימון #1.
כרגע אני לא בטוח במה אשתמש. גם על ה-Deloading אני צריך לחשוב. תודה על שעוררת בי מחשבות לשיפור התכנית. אני רק מקווה שלא אהפוך אותה לתכנית יותר מדי מתוסבכת שזאת המטרה ההפוכה ממה שהתכוונתי לעשות בבניית ה-FBW. בכל אופן, לבצע סייקלים של שבוע יותר פשוט מסייקלים של חודש, לכן אם לא אחליט עד יום ראשון על משהו קבוע אני אעבוד בינתיים לפי התכנית הפשוטה.