אמרתי שיש לעם ישראל עוד ערכים מעבר לדת. זאת אומרת, אפשר ללמד ערכי מוסר אוניברסליים דרך מקורות יהודיים/ישראלים ומבחינתי זה בסדר גמור. זו דוגמא לשילוב של המורשת של עם ישראל עם ערכים אוניברסליים. מעבר לכך, יש לעם ישראל עוד הרבה היסטוריה מעבר לתנ"ך שאפשר להנחיל בחינוך.
אני מסכים איתך שיש חוסר ידע באספקטים מסויימים של היהדות בקרב הציבור הרחב. אני יודע שיש כיום פרויקט חביב שבמסגרתו לומדים בחטיבת הביניים 100 או 1000 מושגי יסוד, אני לא זוכר בדיוק. זו עוד דוגמא טובה לכך שאפשר להנחיל מושגים חשובים בלי להתעסק יותר מדי בדת - אפשר להסביר מה זה אסרו חג בלי להגיד שאלוהים ברא את העולם והוא כל יכול.
בנוגע למוסר, אני לא כל כך מסכים איתך. אני לא רואה את הדת היהודית כמוסרית, מתוקף העובדה שהיא כופה עליי בתור בן לאדם שמגדיר עצמו כיהודי לעמוד בכל חוקיה אחרת אני אאלץ לתת את הדין - במיתה, במלקות וכו'. מבחינתי, הכל מתגמד ליד זה.
|