צפיה בהודעה בודדת
ישן 02-06-07, 23:06   #26
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

אני אתאיסט בד' אמותיי בלבד, כי זו הדעה האישית שלי. אני לא כופה אותה על אחרים ואני לא מחייב ללמד בשבח האתאיזם בבתי ספר. כמו שאמרתי, אין לי בעיה עם דתיים ולמעשה הרבה מהחברה שמקיפה אותי היא חברה דתית. אני מבין מאיפה זה בא, אבל באופן אישי אני בז לדת.

אני שולל למידה של דתות בכלל במסגרת בתי ספר כשהן נלמדות בתור דת. זה בהחלט צריך להלקח בחשבון שיש אנשים שהדבר פוגע בהם. פשרה סבירה בעיניי תהיה בגרות בתנ"ך בתור מגמה למי שרוצה, ולא בגרות חובה. לעם היהודי יש מורשת שאינה מוגבלת לתורה בלבד.

אין צורך לומר שיש כח עליון אחרי שאמרת שהוא ברא את העולם ושהוא כל יכול. בנוגע לאבולוציה - עד כמה שידוע לי, היא לא נלמדת בשום מסגרת בצורה מסודרת.

לפי דעתי, צריכים להיות דייקנים בכל דבר שמלמדים, אבל לא ללמד את הדבר בתור אמת. התלמיד צריך להכיר את הדברים כמות שהם ולהסיק הלאה כפי ראות עיניו ולגבש דעה עצמאית.

זה לא משנה כל כך מי נמצא תחת זכוכית מגדלת יותר. אני עדיין לא חושב שדתות צריכות להכנס לחינוך של כל אחד. שכל אחד יחנך בביתו, את ילדיו, לפי אמונותיו. חינוך טוב בעיניי צריך להיות לערכים אוניברסליים או לערכים שאינם פוגעים באחרים. אני משער שתסכים איתי שהדת היהודית היא לא פלורליסטית מעיקרה.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט