ציטוט:
פורסם במקור על ידי Leo
11.זה תודעה קבוצתית ,
יש ווריאציות ודרגות שונות אבל יש מספר דברים בסיסיים.
2.אתה אומר שוב ושוב , אני לא רוצה ללעוג לדת , אבל אתה מעדיף להרוס את הסטטוס קוו כדי שיתאים לנוחיות שלך ולגישת הצדק \ דמוקרטיה אלטרנטיבית שלך.
ז"א שזה בסדר בשבילך כל עוד הם עושים את זה בחדרי חדרים.
אני בעצם לא מבין למה אתה רוצה שבמדינה יהודית החינוך המיינסטרימי יהיה בגישה הזאת , מן הסתם המיינסטרים ( גם החילוניים , למרות שבהשפעה של המדיה וחוסר של אנשים לזהות מגמות בה יבצעו את האפקט הנכון , שוב זאת לא קונספירציה אלא תודעה קבוצתית)
זה כמו שיבוא אחד אולטרה אורתודוקסי מש"ס ויגיד לך שמעכשיו אתה לא לומד מתמטיקה.
|
1. עדיין לא הבנתי במה מדובר, תהיה ספציפי בתשובה שלך.
2. מי אמר שאני לא לועג לדת? אני לועג לה ובז לה, אבל מי שרוצה להיות דתי שיהיה דתי. אין לי בעיה עם זה. מה מקדש את הסטטוס קוו בדיוק? עברו 60 שנה, הרבה השתנה בינתיים, הוא אנכרוניסטי וגם ככה כל רשות במדינה הזו מזלזלת בו. נניח שאני רוצה להחריב את הסטטוס קוו בגלל הדעה שלי - איפה הבעיה כאן? לכל אחד יש רשות לחשוב מה שהוא רוצה על החוק ולפעול בכדי לשנות אותו. זו מדינה דמוקרטית. אני לא חושב שדתיים צריכים להיות דתיים רק בחדרי חדרים, אני חושב שהם לא צריכים לכפות את עצמם על שאר האוכלוסיה.
3. ההשוואה בין מתמטיקה ליהדות היא פסולה לחלוטין, כיוון שמתמטיקה היא מדע מדוייק ואין בו עוררין. ללמד בריאתנות, שהיא גישה דתית חסרת כל ביסוס, זה פסול. אפשר ללמוד דתות בתור סיפורים, אבל להכניס אותן בתוך הסיליבוס כאמיתות בצורה זו או אחרת זה פסול בעיניי. אין צורך לערב דת בחינוך.