צפיה בהודעה בודדת
ישן 02-06-07, 18:39   #13
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Leo
בקיצור מי שלא מבין , זה אותו דבר שיבוא משה ויגיד שעל כל שעה שמלמדים תנ"ך בבית ספר שילמדו את זה.

הדבר היחיד שמוכיח שמהכל , העסק הזה רציני כי הוא מראה שגם אתאיסטים לכאורה אינם "חופשיים" ממה שהם מאשימים אנשים אחרים בו.
לכן בעצם זאת לא הדת שהם כ"כ שונאים שהיא רעה , אלא היצר הרע במין האנושי

לכן לעומת חילוניים רגילים , אותם ברנשים שמקדמים דברים כאלה , שווים בעצם לחרדים מבחינת קנאות.
אתה מדבר עליי?
אני באופן אישי חושב שלא צריכים ללמד בבתי ספר לא איסלם, לא נצרות, לא יהדות ולא על הספגטי. אין צורך להטמיע דתות בתוך החינוך הממלכתי, מי שרוצה שיחנך את הילדים שלו בבית לפי צו מצפונו.

אני לא מבין במה אתאיסטים אשמים ובמה הם מאשימים אחרים. יש פה הצגה צינית וקצונית משהו של הדתות, זה הכל. אני לא יודע אם יש מניפסט לאתאיסט, אבל אני אישית בתור אתאיסט לא שונא את הדת - אני לא מסכים איתה, עם זאת אין לי בעיה עם זה שאנשים בוחרים להיות דתיים. הבעיה שלי היא רק בנקודות בהן מנסים לכפות עליי את הדת וכאשר אנשי דת מסלפים אמיתות.

אני לא חושב שאתאיסטים למיניהם הם קיצוניים כמו חרדים, או כל דתי למעשה. אני לא אהרוג אף אחד על זה שהוא דתי. מצד שני, יש ציווים מפורשים בתורה לסקול מחללי שבת למשל. הבדל קטן, אני יודע שקשה להבחין בו, אבל הוא קיים.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט