צפיה בהודעה בודדת
ישן 31-05-07, 00:43   #400
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

שחף, כל התגובות שלך הן פשוט "back fire" אתה עונה ומושך את הדיון לכיוונים סתמיים , כל הערכה שלך לגבי הקומוניזם מוטעת ואתה לא מבין אפילו את הזרם הקומוניסטי ישראלי שמטרתו העיקרית היא שוויון חברתי עם ערבי ישראל ופחות שוויון כלכלי.
ושוב אתה לא יודע את המאפייני עמוד השידרה של הדמוקרטיה הליברלית אתה מתווכח עם מחסנית ריקה. לכל שיטת שלטון/משטר יש מטרות יעד ראשיות ומשניות, הדומקרטיה הליברלית, מטרתה הראשית היא להעניק שוויון ופלורליזם, טיפול בבעיות ביטחוניות אינן נעשות בהתאם להנחות יסוד של הדמוקרטיה הליברלית. הדמוקרטיה הליברלית לא באה לעולם לשם נתינת מענה לבעיות ביטחוניות.
בוא אני אתן לך את ההגדרה של דמוקרטיה ליברלית ומכאן ניראה אם יש לך בעיה להבין את התוכן המרכזי של הרעיון(אם אתה טוען שהבטחון קודם לשוויון אתה לא ליברל או לחלופין לא מבין מזה ליברל).

הנה הגדרה מאינציקלופידה:
"הדמוקרטיה הליברלית היא צורת ממשל, המבוססת על דמוקרטיה ייצוגית בה היכולת של הנבחרים להפעיל את כוחם הפוליטי כפופה לשלטון החוק במטרה להגן על זכויות האזרח. עקרונות השיטה מעוגנים לרוב בחוקה המדגישה את ההגנה על זכויות הפרט."

זכויות האדם והזכויות הטבעיות המוגנות על ידי החוקות בדמוקרטיות הליברליות הן מגוונות, אך לרוב הן כוללות את הזכות להליך הוגן, לפרטיות, לקניין, את השוויון בפני החוק, את חופש הדיבור,חופש האספה וחופש הדת. בדמוקרטיות ליברליות זכויות אלו מובטחות לרוב באופן חוקתי."

הדמוקרטיות הליברליות מאופיינות בסובלנות ופלורליזם. לעתים ניתנת הגנה למגוון של דעות, ואף דעות קיצוניות או חריגות, וניתן להן להתחרות בזירה בה נשקלים הרעיונות, ומוענק הכוח הפוליטי על בסיס דמוקרטי.

המאפיין הבולט ביותר של הדמוקרטיה הליברלית הינו הגנתה על זכויות האזרח וחירויות האזרח. עיסוק זה בהגנה על זכויות האזרח ובשמירת חירויותיו הוא מאפיין כה בולט של הדמוקרטיה הליברלית, עד שהפך למעשה להיות מזוהה עמה, ועם המושג דמוקרטיה בכללותו. החירויות והזכויות עליהן מגנה הדמוקרטיה הליברלית לרוב עוסקות בהגנה על האזרח מפני פעילותה של המדינה בשטח הנתפס כ"פרטי", אם זו הגנה מפני פעולה שרירותית של המדינה, או מפני פעולת המדינה המסיגה את גבולו של האזרח כאדם אוטונומי.

עכשיו אחרי שקראת את הקטע הזה, האם אתה מבין ממנו שהערך העליון של הדמוקרטיה היא מיליטנטיות,חברה צבאית-אזרחית והדילמה הביטחונית? או שמה זה הגנה על זכויות וחירויות האזרח,הדגשת הפרט האוטונומי כתוצאה מהאמנה החברתית,חוקת ייסוד האוסרת אפליה על כל רקע וריסון המדינה לפולשנות באוכלוסיה(מה
שקורה שנוצרת דילמת הביטחון).
LETS CUT THE CRAP, על איזה טיעון שלי אתה חולק? האשכול הזה נמשך כמו מסטיק למיליון נושאים שלא קשורים אחד לשני ואני בן אדם מאוד עסוק. אז פשוט תגיד לי במה אתה לא מסכים איתי ונגמור עם זה. ואל תיתן לי פרשנות שלך לגבי מזה דמוקרטיה ליברלית אני הבאתי לך את ההגדרה המדוייקת,כל דבר שסוטה מהמאפיינים הראשים האלו אינו דמוקרטיה ליברלית. אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח? תהיה ברור.