פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
אתה נשמע פשוט קצת כמו "תוכי" של משרד החינוך בכל הדיונים שלנו.
לא, קומוניזם תמיד נמצא בשמאל, ולא בשמאל המתון, במשאל הקיצוני, הוא נמצא הכי שמאלה שיכול להיות בסרגל הפוליטי.
לא אמרתי את זה, ערכת את ההודעה שלי בטעות ויצא ככה.
נכון, וקומוניזם מאמין בשוויון מוחלט בין בני אדם ללא אפליה של דת,גזע,לאום ולכן הקומוניסטים בארץ נמצאים בשמאל הקיצוני.
שוב, לא אמרתי את זה. אני רק אגיד שהקומוניזם לא נמנע ממלחמות. אם אתה לא שייך ללאום של המדינה, אז אין לך מקום בה כאזרח ואתה לא "תזכה" לקבל את השוויון הזה.
אדם קומוניסט חייב להיות שמאלני גם מבחינת התיאוריות הכלכליות של הקומוניזם וגם התיאוריות החברתיות של הקומוניזם.
שוב, אמרתי שדמוקרטיה נחשבת למרכז ולא קומוניזם
לא, זה אותו שוויון בדיוק, אנחנו מדברים כאן על שוויון בתוך המערכת הישראלית אנחנו לא מדברים כאן על הבעיה של ישראל עם מדינות אחרות, אלא על ערבי ישראל. הקומוניזם בישראל ובכל העולם מאמין בשוויון מוחלט בין בני אדם, הוא אפילו שולל לגמרי את הדת כיוון שהוא רוצה ליצור מציאות שוויונית לגמרי, ללא לאום מסורת ודת, כיוון שרק אז כל אותם פרמטרים שמפרידים אוכלוסיות לא יהיו קיימות.
בקומוניזם אותם ערבים עם אזרחות ישראלית לא היו מקבלים אזרחות מלכתחילה, ולכן אין טעם להיתקע על זה. קומוניזם לא מעודד הגירה של אלפי מהגרים למדינה שלו כדי שהם יוכלו להינות מהשוויון.
מה שאני עושה זה משתמש בשכל שלי ובידע שיש לי ושרכשתי מקורסים מקצועיים שעוסקים בסוגי המשטרים וספציפית בפוליטקה והמשטר בארץ, ומטיל ספק בכל השטיפת מוח שמערכת החינוך עושה לכם. המטרה של מערכת החינוך זה לשמור על הלגיטימציה שיש לשלטון ולחנך אנשים למערכת מסויימת, אין כאן אובייקטיביות כמו שיש במערכת ההשכלה הגבוהה, ששם מה לעשות "חותכים את החרא" (אם מתרגמים את הביטוי מאנגלית לעברית).
אני לא מבין את המהות של הדמוקרטיה? כן אוקיי, סתם קיבלתי 96 בקורס הבסיס שעשיתי במדע המדינה - דמוקרטיות ודיקטטורות,רעיונות הקשרים ומשטרים.
נכון, קיימת שטיפת מוח במשרד החינוך, אבל אתה יודע מה? אני לא בטוח שלאוניברסיטאות אין שום אינטרס לבצע שטיפת מוח, כך שגם צריך לדעת להפריד בין עובדות לבין פרשנויות של המרצה כדי לגבש דעה בעצמך שלא מושפעת מדעתם.
יש, הדמוקרטיה האתונאית וגם הדמוקרטיה הרדיקלית של "רוסו" (המהפכה הצרפתית).
גם אלה אינן יכולות לתת זכויות מוחלטות לאזרחים שלהן. אין כזה דבר דמוקרטיה מוחלטת כי תמיד מתנגשות זכויות, ותמיד חייבים לאזן ביניהן, כך שהזכות יחסית ולא מוחלטת.
כאן מגיע הקטע שההבנה שלך לקוייה. פלורליזם וחופש הביטוי, מבחינת הערכים של הדמוקרטיה הליברלית הם החשובים ביותר, לא ניתן בשום אופן לפגוע בערכים אלו. המציאות שלנו היא אינה דמוקרטיה ליברלית נטו, היא שילוב של מדינה יהודית עם מאפיינים צבאיים(חברה המקדשת צבא) ומדינה דמוקרטית, לכן לא ניתן לטעון שישראל הינה דמוקרטיה ליברלית מערבית כמו מדינות אחרות.
פלורליזם וחופש הביטוי אמנם חשובים, אבל לא יותר מביטחון הציבור וסכנה על קיום המדינה והמשטר שבה. ברגע שאלה בסכנה, אפשר לפגוע במידה מסויימת בזכויות האלה.
|