צפיה בהודעה בודדת
ישן 28-05-07, 00:24   #11
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mazoz3
אממ אני מחרבן בערך 2 פעמים בשבוע ויש לי חילוף חומרים טורבו ;] ככה שזה לא מדד אפקטיבי בכלל..
זה לא מדד, זה מיתאם מסויים שמתרחש (אם היית מתעמק בהסבר היית מבין).

ציטוט:
אז רגע ככול החילוף החומרים יותר מהיר זה יותר טוב? יאני בנאדם עם חילוף חומרים מהיר נכון שיהיה לו יותר קשה לצבור מסה אבל הוא יעלה בפחות שומן?
גם כאן מתקיים מיתאם מסויים. אנשים עם חילוף חומרים מהיר שממש קשה להם לעלות במשקל, בדר"כ גם יעלו יותר נקי בשריר. אך אני נוטה להאמין שזה בשילוב עם נטייה לתיאבון יותר נמוכה אצל אותם אנשים, שגורמת להם פחות להגזים עם כמויות האוכל. וכמובן שיש את המנגנון האדפטיבי, שככל שהם מוסיפים קלוריות הם גם שורפים אותן (ע"ע ת'רמוגנזה NEAT), אך זה מסביר למה העלייה תהיה יותר מתונה, ולא את אפקט ה'Partitioning' (חלוקת גורלן של הקלוריות, לשומן או לשריר). כלומר, הם עולים פשוט יותר לאט, במשקל של הכל, ולא כמו כל אחד אחר רק בלי השומן.

מה שאתה שואל תלוי במשתנים כמו רגישות גבוהה לאינסולין בתאים מסויימים, נמוכה באחרים, הבדלים ביחסי אדרנוצפטורים וברגישותם גם לקטכולאמינים, רגישות לאנדרוגנים שונים ולפקטורים של גדילה, הפלט של אותם הורמונים אנאבולים וגם הורמוני חילוף החומרים שאחראים על יעילות סינטזת החלבונים בין היתר, ועוד מלא מילים ותיאורים מליצים שידועים\לא ידועים לנו, כאשר השורה התחתונה היא - גנטיקה.
אדם עם חילוף חומרים מהיר שנשאר רזה כל חיו הוא אדם שבורך גנטית להשאר רזה, הנטייה הבסיסית של גופו מהרבה בחינות היא לא לעלות במשקל, וכך סביר להניח שגם שומן הוא לא יעלה בקלות. אך זה פחות סביר להניח שמצד שני הוא דווקא יעלה יותר בקלות בשריר. זו כבר באמת ברכה השוברת את כל המוסכמות של ההגיון ויותר קשה להסביר זאת אבולוציונית מאשר נטייה להשמנה\להרזייה. ולכן, אותם אנשים מהווים רק אחוז קטן מהאוכלוסיה ואותם אפשר למצוא מגולחים למשעי עם בגד ים קטן, שמן גוף ושיזוף מוגזם מרקדים להם על במת הבודיבילדינג בגאווה.
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט