צפיה בהודעה בודדת
ישן 24-05-07, 11:58   #16
Gal78
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי HammerMan
מאיפה אתה יודע שיש לך בערך 10.5 אחוז שומן?
בדיקה עם קאליפר?

10.5 זה אחוז שומן נמוך.
באחוזי שומן נמוכים כאלה, לרוב האנשים יהיה קשה להמשיך ולהיפטר משומן "עיקש",
ואם וכאשר הם בכל זאת מצליחים להיפטר מעוד שומן-גוף, אז זה עלול להיות כרוך גם באיבוד משמעותי של מסת שריר.

בנוסף לכך, קח בחשבון שבדרך כלל כשאחוזי השומן נמוכים כאלה, ה-partitioning (היחס בין עליה במסת שריר לעליה לשומן-גוף) בזמן דיאטת "עליה במסה" עלול להיות פחות טוב ככל שאחוזי השומן נמוכים יותר.
מציינים את הטווח 12-17% שומן כטווח שיאפשר partitioning אופטימלי (וכמובן שה-partitioning מושפע מאד מהגנטיקה של המתאמן, שימוש בסטרואידים, מהדיאטה, מהשלב בו נמצא המתאמן, ומהאימונים עצמם).

לכן, ההמלצה שלי היא כזאת:
אם אתה מרגיש "קטן" וזה מפריע לך וחשוב לך לעלות במסת שריר, אל תמשיך ותנסה להתחטב עוד כי זה יקשה עליך בעליה במסת שריר בהמשך.
קבע לך את השלב הבא כשלב עליה במסה.
אכול הרבה ו"נכון", התאמן חזק ועקוב אחר משקל הגוף ואחוזי השומן בבדיקה באמצעות קאליפר.
תבין שבדיאטת עליה במסה אתה צפוי לעלות גם במסת שומן-גוף, אבל זה עדיין לא אומר שאחוזי השומן יעלו, כי אל תשכח שגם המסה הכללית עולה כי אתה עולה במסת שריר.
בכל אופן, עליה באחוזי השומן היא גם די צפויה בדיאטת עליה במסה, וצריך לקחת את זה בחשבון. זה חלק טבעי בתהליך.

לאחר שתתקדם במסה, תוכל לבחור לבצע חיטוב לתקופה מסויימת, אבל שים לב שכדאי לך לבחור מה יותר חשוב לך כי יהיה לך קשה גם לעלות במסה וגם להיות מאד חטוב מתחת ל-10% שומן.

עכשיו הגיע הקיץ ואתה בטח רוצה להיראות טוב ולהרגיש טוב בים או איפה שזה לא יהיה שמורידים חולצה...
אז תחשוב על מה שכתבתי ותעשה את השיקולים שלך...
תודה לכולם על התשובות. אין ספק שזה פורום רציני ואני די מתבאס על עצמי שלא גיליתי אותו קודם.
אני חושב שאני אמשיך להעלות מסה עד שאני אגיע למשקל של 70 ק"ג. לאחר מכן אני אתחיל לחטב.
Gal78 מנותק   הגב עם ציטוט