צפיה בהודעה בודדת
ישן 23-05-07, 14:49   #39
m0she
מנהל מחלקת התזונה
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי VoRteX
משה אתה לומד בבי"ס דתי, לא?
למדתי, בעבר.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezg
אבל אתה חייב לזכור שמדובר במדינה יהודית דמוקרטית ולא בעוד מדינה דמוקרטית.

חייבים לשמור על הציביון היהודי במדינה, אחרת במה אנו שונים מיתר מדינות העולם?
אתה נשען על ההנחה הסמויה שאנחנו חייבים להיות שונים ממדינות אחרות. מכל מקום, יש גישות שונות בנוגע לאופיה של מדינת ישראל. כמו ששחף ציין, לא חייבים דת, יש לעם היהודי עוד ערכים.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Leo
שיקיימו את מצעד הגאווה בעיר שבה רוב התושבים מסכימים עם זה.

אה וכן , חייבים לשמור על צביון יהודי , לפחות מסורתי עם כבוד לשבת ולחגי ישראל ולכשרות. ועוד דברים
וכמובן את אלא שחותרים תחת זה יש לומר לשהם שאם הם רוצים מדינה 100% ליברלית שיסעו להולנד.
ודמוקרטיה אחרי זה. ( אבל דמוקרטיה לא מה שהולך עכשיו)
למה דווקא בעיר? אולי צריכים לעשות את זה בשכונה שכולם מסכימים? אולי רק ברחובות מסויימים צריכים להסכים?. אין סיבה לבקש אישור מאנשים אחרים לבצע פעילות לגיטימית. יש חוק, החוק מתיר את קיום המצעד, אין סיבה להמנע ממנו.

עומרי, חלק מהעקרונות הדמוקרטיים שמוסכמים במדינת ישראל הם חופש מדת. יש כמה אי דיוקים בחוקים שציינת כתומכים בטענה שלך. קודם כל, בהקמת המדינה הובטח שויון זכויות למיעוטים שבתוכה. חובת גיוס יכולה להיות גם במדינה דמוקרטית ליברלית. צנזורה צבאית גם לא עומדת בסתירה לדמוקרטיה. אי השוויון בין ערבים ליהודים הוא אנטי-דמוקרטי ואינו קבוע בחוק אלא פועל יוצא של אנשים עם אידיאולוגיה מסויימת. בעיניי זה לא תקין לחלוטין. אפשר להנשא כבר בנשואין אזרחיים ולהרשם אחר כך במשרד הפנים- הטקסים לא מתקיימים בארץ אך המדינה מכירה בתוקף החוקי שלהם.
הבעיה במדינת ישראל היא שאין לה הגדרה ברורה. ההגדרה של מדינה יהודית דמוקרטית פתוחה לפרשנות רחבה. לא ברור מה אמור להיות המודל של המדינה. לפי דעתי, החוקים הדתיים הם אנכרוניסטים.
__________________
We share the same biology, Regardless of ideology

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט