צפיה בהודעה בודדת
ישן 22-05-07, 17:54   #6
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ליאו, אני באמת מנסה להבין מה שאתה כותב אבל זה מבולגן לחלוטין. לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. אני חושב שאתה לא הבנת את הכוונה שלי, אז אני אחזור על מה שאמרתי ונראה אם אנחנו מסכימים או שבאמת יש איזושהיא מחלוקת.

אני אומר שהשרירים באמה מקבלים עבודה כמעט בכל תרגיל אחר - כיוון שהתרגילים האחרים דורשים אחיזה. למשל במתח, יעבדו גם כופפים של האצבעות [flexor digitorum profundus & superficial למשל שהם שרירים לא קטנים] בנוסף לברכיוראדיאליס [תלוי באחיזה אבל בד"כ יהיה מעורב]. יש עוד שלל דוגמאות לתרגילים וממה שהבנתי אתה מסכים איתי בנקודה הזאת - "הכוונה כמובן שמתאמן טיפוסי שעובד עשר ומשהו שנים ועלה במאסה והכל , לא יהיו לו אמות קטנות... הוא הרי עשה חתירות , משיכות , כפיפות ופשיטות לידיים" - זה מה שאני אומר, האמות שלך יגדלו גם ככה, אין צורך בעבודה ישירה.

מאחר והשרירים באמה מעורבים בכל התרגילים האלה ממילא, אין סיבה לעבוד עליהם בצורה ספציפית של כפיפת מפרק כף היד. עבודה ספציפית על האמה שכוללת כפיפה של מפרק כף היד היא בעלת פוטנציאל גבוה לפיתוח פציעות ודלקות ולכן מומלץ להמנע ממנה.

"הדלקת לא קורת בגיד אלא במרפק עצמו ברקמה המחברת בין העצמות." - תקרא על התעלה הקרפלית ותבין איפה השגיאה פה. דלקת בתוך התעלה גורמת להתנפחות שלוחצת על הmedian nerve. הדלקת נגרמת בין היתר מחיכוך של גידים בתוך התעלה, כמו בשימוש מרובה במקלדת או בהפעלת עומס ישיר על מפרק כף היד בצורה של כפיפה.

אם בכל זאת יש פה מחלוקת, תנסה להסביר את עצמך שוב.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט