ציטוט:
פורסם במקור על ידי Homie
מה קשור?
בתרגילים האלו אתה לא מזיז את פרק כף היד, אתה מנסה להחזיק אותו כמה שיותר
יציב , הגידים לא עובדים באותה המידה כמו בעבודה ישירה על האמות..
וגם אני לא ממש הבנתי מה ניסית להגיד או מה אמרת בהודעה על ההיקף.
|
זה נקרא תרגילים איזומטריים , אין הבדל מבחינת הגידים (טוב יש חיכוף אבל הוא זעיר) הדלקת לא קורת בגיד אלא במרפק עצמו ברקמה המחברת בין העצמות.
זה גם סיבה למה אנשים גדולים מאוד יש להם נטייה לפציעות יותר כי שריר גדול מחובר לעצם קטנה(כן יש גדילה של העצם ועלייה בצפיפות אבל הצפיפות זה אחוזים אחדים והגדילה לא משמעותית גם כן , כמובן שהעצם האופן טבעי יכולה לתממוך בעומס הזה רק שיש יותר נטייה לפציעות וסיכון)
יכולה להיות דלקת בגידים אבל זה יקרה בגלל עומס ענקי בעליהם במשיכה , ז"א דדליפט במילים אחרות , והמרפק הוא ה"חולייה החלשה" ולא פרק כף היד.
נ.ב
חוץ מזה שאולי לא שמת לב כי אתה רוצה לעזור בעיקר למשה , אבל זה גם המטרה שיהיה יותר עומס על שריר ופחות על מה שעלול לקרוס , אם מרפק של בן אדם תומך ב200 קילו בנץ' פרס (אגב גם זה בקושי , בנץ' באחיזה צרה מדי ידוע לשמצה כגורם פציעות במפרק בלי ציוד עזר)
אין סיבה שלא תימצא תנועה טבעית שתפעיל על השריר מקסימום לחץ מבלי להפעיל לחץ על אזור שיכול להפצע (ז"א כל החיכוך והמתיחה מצד אחד והדחיסה בצד השני של הרקמה המחברת היא הגורמת לדלקת במקרה של הכפיפות כף יד , שוב זה טיפשי הכליליל בתרגיל הלא אפקטיבי הזה את כל העבודה על האמות)
אז בערך יצא שאמרת שהוא צודק והסברת את הטענה שלי.
ההיקף , הכוונה כמובן שמתאמן טיפוסי שעובד עשר ומשהו שנים ועלה במאסה והכל , לא יהיו לו אמות קטנות... הוא הרי עשה חתירות , משיכות , כפיפות ופשיטות לידיים , סביר להניח שסחב דברים לחברה שלו(חחח) וכל זה העמיס על האמות , ולכן הם גדלו ,
נכון שישנם תרגילים שיכולים לעורר דלקות יותר מתרגילים אחרים אצל מספר אנשים אחרי שימוש מופרז , זה כמו שאני יגיד לך לאמן יד קדמית ע"י כפיפות בתנוחה של הזרצ'ר סקווט....
או בנט אובר רוז באחיזה צמודה עד למצח............ זה פשוט תרגילים ששמים רקמות שונות תחת עומס שיכול לפצוע אותם משימוש יתר או תקלה תכנית בביצוע \ הגעה למשקל מסויים, וגם הרבה מהם גנטיים (ישנם 3 צורות שמסווגים אליהם את החיבור בין השכמות לבריח , צורה אחת מאפשרת לך להתחרות בהנפות אולימפיות ובצורה שנייה לא תוכל לעבוד על כתפיים עם משקל כבד בשום תרגיל פרט לכמה איזומטריים והנפות לצדדים... ומה שביניהם)
בקיצור , אפשר לבחור תרגיל שיחקה את מה שאתה עושה במקום מילא אבל ישים את עיקר העומס לעל תועה מסויימת באמה אם אתה רוצה לאמן אותה.
אבל אם עבודה ישירה על אמות עם דאמבל ששוקל 20 קילו בכפיפות כף יד סטטית הייתה "מתכון לדלקת" כולם היו מקבלים דלקות באמות..................
בהקשר של האמות צריך יותר להזהר מהאחיזה בלחיצות כבדות מאשר אם לעבוד על אמות ישירות או לא (נ.ב גם עלה לי לראש עניין המנוחה , זה גם תורם למה שמשה אמר , צריך לעשות אמות אם רוצים בזמן שיתאפשר להם להתאושש)