18-05-07, 13:15
|
|
חבר פעיל
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
תלוי.
במאזן קלורי חיובי, המסה שתלך לאיבוד היא המסה שהגוף מרגיש שהוא "לא צריך" אותה. והתהליך הזה נורא איטי מכיוון שבמאזן קלורי חיובי אתה במצב אנאבולי בכל מקרה. סביר להניח שאתה לא תאבד כמעט שריר ב15 יום אם תהיה במאזן קלורי חיובי. אולם אתה תשמין...
כמובן שתאבד יותר מסת שריר במאזן קלורי חיובי, אם לא יהיה לך מספיק חלבון (~1 גרם לקילו בערך, דבר שלא קשה להשיג אני מניח)
במאזן קלורי שלילי, המסה שתלך לאיבוד תהיה בגלל הסיבה של המאזן הקלורי החיובי, וגם בגלל שהגוף מפרק חלבונים כדי להפוך אותם לפחממות (גלוקוניאוג'נזיס) כדי לספק חלק מהגרעון הקלורי.
כמה מסה? קשה לי להגיד לך כי זה תלוי כמה עצים יהיה הגרעון הקלורי, ועד כמה אתה סוס. תלוי גם כמה שומן יש עליך (יותר שומן=יותר שמירה על השריר)
אולם אע"פ כל זה, סביר להניח שהמסה שתאבד גם בשבועיים תהיה זניחה למדי. עד כמה זניחה? אני חושב שזה יהיה שואף ל-0 במאזן קלורי חיובי, ופחות מ100 גר' שריר במאזן קלורי שלילי (של כ500 קל'\יום). ז"א שאתה לא צריך לדאוג.
אבל למרות שלא תאבד כמעט שריר, אתה תרגיש ירידה חדה בביצועים כשתחזור להתאמן. וזה בגלל מערכת העצבים, שמסתגלת יותר מהר מהשרירים שלך. הכוח שלך יירד דרסטית, ואני מניח שיחזור אחרי שבועיים לכמו שהיה קודם.
אני זז לאימון, כל טוב ואל תהיה בסרט של איבוד מסת שריר כל ה3 ימים הללו... עדיף שתתרכז בפיקוד על הטנק.
|
תודה על התשובה המפורטת.
שמרתי אותה בדלישס שלי לכל פעם שאני אצטרך להזכר כשאקבל צו מילואים.
|
|
|