ציטוט:
פורסם במקור על ידי tt2k
שלום לכולם.
אני בן 18, מבנה גוף רחב יחסית, משקל - 80 קילו.
אני מתאמן מזה חצי שנה כ 3 אימונים בשבוע בקבוצת כושר קרבי ואני ביום שישי עומד להתחיל להתאמן בחדר כושר. עד עכשיו במשך החצי שנה האחרונה הייתי מתאמן כל יום אבל עכשיו אני הולך להתאמן רק עם הקבוצה שזה אומר רק 3 פעמים בשבוע שלרוב זה ריצות/זחילות/אלונקות וכו' - כלומר רק אירובי וגם מעט פקלים.
יש לי מספר שאלות חשובות:
1. הבנתי מהנושא הקודם שפתחתי שאין שום בעיה עם לצרוך חלבונים (אני מתכוון לכאלה שמכינים מאבקה) על ההתחלה (הכוונה היא איך שאני מתחיל להתאמן באופן סדיר) וזה למעשה אותו דבר אם אני יאכל טונה/קוטג'. אני רק רוצה להיות בטוח, אין תופעות לוואי ? אין פגיעה בכבד ? אין משהו שאני צריך לדעת עליו ויכול להיות שאני לא יודע עליו ? זה ב100% אותו חלבון כמו שיש בטונה או בקוטג'?
2. המטרה שלי היא לא לפתח שרירים בצורה מאסיבית (כמו רוב הפורום פה) אלא יותר לחטב ולהוריד אחוזי שומן. מישהו יכול להציע לי תפריט טוב לחיטוב, כזה עם כמות קטנה של שומן כי זאת בערך המטרה שלי. ובעיה נוספת שיש לי זה שאין לי הרבה זמן להכין אוכל, אין לי כוח להתחיל לבשל אורז או להכין עוף או משהו כזה.. שיהיה כמה שיותר דברים בתפריט שפשוטים להכנה כמו סלט/קוטג'/טונה/פירות.
3. שאלה קצת דפוקה אבל זה מעניין אותי : חלבון של ביצה נהרס אם אני מכין מהביצה ביצה קשה ? והאם זה בכלל חלבון טהור ? כלומר - אין בו פחממות ? שומנים ? (אני מדבר רק על החלבון! בלי החלמון). כאילו אם אני אוכל 20 גרם חלבון קשה (יענו של ביצה קשה) אז זה כמות החלבון שיספג לי בגוף ? 20 גרם ?
4. מה רצוי לאכול לפני/אחרי האימון בכדי שהשריר יתפתח בצורה טובה ?בשביל לקבל תוצאות מקסימליות מהאימון.
אני יודע שחפרתי קצת..
אבל תודה לעוזרים.
|
1. כן!
2. אתה יכול לארגן כזה תפריט בכיף . תקרא מאמרים תשכיל תפרסם תפריט ויעזרו לך!
3. לא שמכינים ביצה קשה החלבון נשמר מעולה. ב20 גרם חלבון ביצה יש: 9 קלוריות ו2 גרם חלבון. לא זה לא כמות החלבון שיספג בגוף!
4. לפני אומרים פחמימות מהירות שיעזרו בכוח לאימון (אני לא דוגל בזה אבל יכול להיות שיש בזה משהו)
אחרי חלבון מהיר+ פחמימה מהירה (דוגמא מעולה וקלה: בננה וחבילת טונה במים)
לא חפרת אחי כולם שואלים שאלות ומנסים לעזור כמה שיותר אחד לשני זה מטרה של פורום וירטואלי/ לא וירטואלי
בהצלחה באימונים בצבא ובהמשך הדרך