צפיה בהודעה בודדת
ישן 16-05-07, 19:58   #29
Elevation
IsraelBody VIP - חבר יהלום

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.T
Tef\sda\dit מתייחסים לניוטריאנטים ולא למזון ספציפית. בגלל הבדלים שונים בין האפקט התרמי של חלבונים ושומנים\פחמימות, החלפה של 100 קלוריות מפחמימות\שומנים ב100 קלוריות מחלבונים תגרום לשריפה של עוד 25קק"ל~ ביום. בדר"כ יחשבו את האפקט התרמי בהערכה גסה, מהסיבה הפשוטה שרוב האוכלוסיה אינה אוכלת כמויות גבוהות משמעותית של חלבון (שאכן יכולות להראות הבדל רציני בהוצאה הקלורית היומית), ולכן היא עומדת על כ10% מההכנסה הקלורית היומית.

נכון שהדחיסות הקלורית של ירקות קטנה, אבל צריך לזכור שבסופו של דבר אנו מכניסים פחמימות, שומנים וחלבונים כמו בכל מאכל אחר. זה שיש כאן הרבה פחמימות שהן מסוג "תאית"\"פקטין" וכו' (סיבים תזונתיים), או ויטמינים, פיטוכימיקלים וכל מיני ניוטריאנטים שונים זה טוב ויפה, אבל צריך לזכור שלכל אחד מהמשתנים הללו שיש להם השפעה מסויימת על צריכת\הוצאת האנרגיה היומית, תהיה את אותה ההשפעה בשאר המזונות שמכילים אותם. אם זה סידן שיכול לגרום לפליטה של מזון בצואה, או סיבים שעושים זאת ויש להם גבול יומי מסויים ו-גם- ערך קלורי מסויים שכבר מחושב בערך הקלורי של המאכל, או כל דבר אחר. ההשפעה כאן היא מינימלית, ובעלת גבול מסויים כמו בדוגמת הסיבים והסידן.

השורה התחתונה היא, שאם אני אקח 100 קלוריות מלחם (או מזון בר השוואה אחר) ואשווה אותן ל100 קלוריות מירקות, כאשר אני מקפיד על השוואה אמינה בפרמטרים שונים כמו סיבים, פחמימות, שומנים, ומיקרוניוטריאנטים (בהגזמה), אני אראה את אותו האפקט התרמי מהמזון. ההבדל היחיד יכול להיות בגלל תכולה גבוהה של נוזלים, שגם אותם אני אכניס להשוואה ע"י כוס מים למשל.

אני מקווה שעכשיו הכל מובן.
מקבל את זה.

אבל שוב, אתם טוחנים מים. אני מודע לזה, ובאמת שאני לא בא בנימה של התרסה, אני נהנה מדיון לא מתלהם, אבל אתם בוחרים שלהתייחס שוב ושוב למאפיין לא רלוונטי.

כבר כמה הודעות אחורה ציינתי שאני יודע מכלל הנחה שיש את אותו האפקט לכל דבר שאני אוכל (נניח).

עדיין, עצם זה שאני אוכל דבר נוסף!! היא זאת שמעלה את הBMR, לא סוג הדבר.

בסדר?

עכשיו, המאה קלוריות שהתווספו לך לתזונה, כשאתה כבר במינוס של 500, וכל התהליך שמתלווה לאכילת קילו מלפפונים (לצורך העניין) שכלעצמו צורך קלוריות, משאיר אותנו בהרבה פחות ממאה קלוריות שהתווספו לדיאטה (לפי דעתי מדובר בהרבה הרבה פחות מחמישים קלוריות כתוצר, הרבה פחות)

מה שמשאיר אותך בגירעון קלורי של 400+ כשהמלפפונים השביעו אותך, הזינו אותך, העשירו בסיבים, נוזלים וכ'ו.

והשורה התחתונה שניסיתי לחתור אליה דיי פשוטה.

אכילת ירקות, אפילו אקססיבית, במשטר חיטוב, תגרור איתה יותר תועלת מנזק.

זה הכול.

Aou! Aou! Aou! Spartan#1!
Elevation מנותק   הגב עם ציטוט