צפיה בהודעה בודדת
ישן 16-05-07, 18:46   #3
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
קודם כל, דברתי על כך שזה מינון מוגזם- ואני מאמין שאין ספק בנוגע לכך. קל מאוד להגיד לכמויות סבירות של ויטמין C מהתזונה ואין טעם בתיסוף של 833% מהRDA
מוגזם זו הגדרה בעייתית, הUL כאן מאוד לא חקוק באבן.

אני חושב שאנו דנים כאן יותר ברמה הגישתית, בין אם לזנוח את הRDA לפעמים לטובת יתרונות פוטנציאלים של מיקרוניוטריאנטים כאלו ואחרים, אל מול קפדנות היתרה של הRDA, כאשר באמצע נמצאות ההסתייגויות ומשנה הזהירות בהבדלים בין הגרסאות הסינתטיות, ההבדלים בין כדורים לבין הצורה שבמאכלים, בין מינונים שונים וכו'.

העמדה שלי כרגע כוללת כרגיל הסתייגויות שונות, ובגדול אני מנסה לראות היכן אפשר לראות את המלצות הRDA כהמלצות ולא ככלל ללא עוררין. אני מעדיף אוכל על פני כדורים, מעדיף לנסות לשפר איפה שאפשר, ובגדול לקבוע בעצמי היכן הספק עומד מבחינת גבול המתאים\לא מתאים לביצוע.

(מהסקירה) "There are currently no consistent and compelling data for serious adverse health effects of vitamin C in humans, and a UL, therefore, cannot be established." Nonetheless, the Institute of Medicine considered the mild and transient diarrhea that can result from high intakes of vitamin C to fit the definition of a "hazard" under the protocol of the UL method, and it used related data to set a UL of 2000 mg/d.

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט