צפיה בהודעה בודדת
ישן 11-05-07, 13:39   #11
Moshe
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
זה ממש לא באויר , אתה החלטת שזה באויר. אני זה שקרא את המחקר המלא , לא אתה. אם במולטי ויטמין יש 300% מהקצובה היומית של ויטמין A , הייתי אומר שזו כמות גדולה.
הנתונים שיש באתרים שונים על ויטמינים ומינרלים בירקות ופירות הם על המוצרים ה"רגילים" ולא האורגניים. זה שמישהו חותך את הירקות ומשאיר אותם בחוץ ובזה הורס את הויטמינים לא הופך את הירקות למקור גרוע , זה אומר שהבן אדם עושה טעות.
אז מה אם הם נקטפו עם חומרים כימיים? די עם הפרנויה. זה בכל אופן לא רלוונטי לענייננו.

אתה מתעלם מהעובדה שבמולטי ויטמין הרבה מהחומר לא נמצא בצורה הפעילה ביולוגית שלו כי זה בד"כ ערבוב של איזומרים ולא איזומר ספציפי שמשפיע. ככה שצורכים כמויות גדולות שלאו דווקא מועילות. השילוב של הפיטוכימיקלים והויטמינים השונים במזון מסייע לספיגה שלהם. אפשר לראות את זה בעליונות של ספיגת ברזל מבשר או סידן מחלב - ה"סביבה" גם חשובה.
זו ממש לא פרנויה אם מדברים על ויטמנים ומירנלים , אם ישעמם לך איי פעם תקח פלפל אדום/תפוז או משהו כזה למעבדה , משהו שתקנה מהירקן לעומת "הערכים שמופיעים באתר" , אתה תראה הבדלים של שמיים וארץ , ככה שלהסתמך על זה אי אפשר ואני לא בעד מולטיויטמין אם לא הבנת נכון אבל אני רק אומר שהירקות והפירות לא מכילים את מה "שרשום"
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט