צפיה בהודעה בודדת
ישן 08-05-07, 12:02   #12
amir harduf
פתו-אסטרוגן

הסמל האישי שלamir harduf

שלח הודעה דרך ICQ אל amir harduf שלח הודעה דרך MSN אל amir harduf

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
טוב, נסיון לענות.

illiacus וpsoas major עובדים בתור כופפי ירך. הם יכולים לבצע כפיפה בפלג הגוף העליון , אם אתה נשען קדימה נניח.

התנוחה של הרגל היא די מורכבת בישיבה מזרחית. היא כוללת כפיפה בברך , כפיפה של הירך , וסיבוב החוצה [lateral rotation] של הירך. השריר היחיד שמבצע את כל הפעולות האלו הוא sartorius שמבצע: כפיפה , הרחקה , סיבוב החוצה במפרק האגן וכפיפה בברך. עם זאת , כל הפעולות שלו אינן חזקות ולכן הוא נחשב בעיקר לסינרגיסט ומבצע אותן עם שרירים אחרים. מתוך הספר:
The actions of both sartorius muscles bring the lower limb into the cross-legged sitting position.

תמונה של השריר המדובר:

שריר נוסף שמסייע בכפיפה באגן הוא הrectus femoris של הארבע ראשי.
obturator externus , quadratus femoris עושים סיבוב החוצה של הירך.
superior and inferior gemelli , obturator internus , piriformis מבצעים הרחקה בירך בזמן כפיפה כך שהם רלוונטיים לתנועה.
biceps femoris מבצע כפיפה וסיבוב החוצה של הירך כאשר הברך מכופפת כך שהוא רלוונטי כאן.
Gastrocnemius מבצע כפיפה בברך.

יש עוד שרירים שמבצעים חלק מהפעולות , אבל הם לא כל כך רלוונטים כי הם גם עושים פעילות אנטגוניסטית. למשל , gluteus medius עושה הרחקה בירך אבל מצד שני הוא מסובב אותה פנימה ולא החוצה. שרירים כאלה לא כללתי ברשימה. אני מקווה שלא טעיתי והטעיתי , ניסיתי להוציא מהספר את מה שרלוונטי.

SiX PACK - לא ראיתי את ההודעות לפני שנמחקו , אתה מוזמן להשאיר מייל אם אתה רוצה לדבר איתי על משהו.
טוב תודה רבה על התגובה המושקעת משה... הבעיה אצלי שיש לי חוסר גמישות בלסובב את הירך כלפי פנים (כמו בישיבה מזרחית) אני תמיד מרגיש את הכאב באזור המרחיקים\גלוטאוס מידיוס שם.
amir harduf מנותק   הגב עם ציטוט