צפיה בהודעה בודדת
ישן 06-05-07, 20:11   #64
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

התבלבלתי עם התריסריון , הוא החלק הראשון של המעי הדק. בלאגן אצלי בחומר , מצטער.

המעי הדק לא מחליף את הקיבה , אבל חשוב להבין שהאוכל שנכנס אליו הוא עדיין סוג של עיסה. הצורה של המסתם , כפי הבנתי , לא תאפשר לחתיכות לעבור אלא רק לעיסה כיוון שהוא מסתם אנטומי , הצורה שלו מאפשרת מעבר מסויים.

בנוגע לדוח - זה לא משנה , כי לשיטתך בכל אופן אמור להיות עיכוב. העניין של צריכת החלבון ביום וצריכת הפחמימות כחסכי חלבון לא נראות לי רלוונטיות , אני אשמח להסבר למה לפי דעתך הן כן רלוונטיות פה.

אני יכול להגיד שאחרי ארוחה גדולה בד"כ הרבה אנשים הולכים לשירותים , וכך להוכיח שזה כן גורם להתקדמות בעיכול [על משקל זה שאתה אומר שאנשים מתים לישון]. אני לא עושה את זה כי זה לא מחייב. בכל אופן הטענה שלך מעניינת - הרי אחרי ארוחה קטנה יחסית , אנחנו לא "מתים" לישון לזמן קצר ואז זה עובר. אנחנו פשוט לא מתעייפים במיוחד. זה יכול להצביע לך על כך שהקיבה לא עובדת ב"פול ווליום" בתגובה לכל ארוחה. מערכת העצבים מווסתת את התהליכים בעצמות שונות בהתאם למצבים שונים.

ברור שיש גבול עליון ליכולת של הקיבה להכניס אוכל , כי היא לא תעביר כל הזמן אוכל הלאה. אבל בכל זאת , צריכה של מזון משפיעה על העיכול גם בארוחות הקודמות.

פתחתי עכשיו את המאמר שהבאת , אני חייב לומר שהוא נראה לא רציני במיוחד והוא חסר כל רפרנס. לא הייתי מסתמך עליו במקומך.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט