ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
אתה מתעלם במופגן מזה שזה לא משנה איזה חלבון אתה צורך אחרי אימון , ככה שגם אם תערבב קוטג' עם טונה או תאכל חזה עוף או תשתה שייק זה משנה ממש.
הארוחות משפיעות אחת על השניה מבחינת העיכול , כשאתה אוכל יש השפעה פיזיולוגית על המסתמים במערכת העיכול שגורמת להתקדמות בעיכול גם של ארוחות קודמות. ככה שזה לא נושא כל כך פשוט ואי אפשר להסתכל על מה קורה בארוחה אחת בשביל להחליט.
|
נענה לך מהסוף, אל תתיחס למערכת העיכול כמערכת אחת כי זה ממש לא כך, יש הבדל תהומי בין הקיבה למעיים, מעבר לזה שבקיבה דבר לא נספג, כשמשהו לא סיים להתפרק בקיבה הוא לא ימשיך הלאה בשום אופן, אלה ישאר בה, כי אחרת הגוף לא יוכל לפרק אותו במעיים ולכן ,כן יש השפעה של עיכוב.במעיים זה לא כך ,תמיד אפשר להוביל את המזון קצת קדימה ולתת למזון חדש להכנס כי המזון שנמצא בהם כבר בשלבי הספיגה והפרוק האחרונים (אאל"ט זה גם לא לגמרי נכון בגלל ההבדלים בין המעי הדק והגס).
בקשר לחלבון, ממממ, בוא נעשה חושבים, נניח שאכלתי חלבון שמתעכל לאט אחרי האימון והוא נשאר לי שעה בקיבה, מיד אחר כך אכלתי סוכרים פשוטים. האם בשעה הזאת יגיע סוכר לדם?
לא! ולא משנה מה נאכל ביחד איתו.
לעומת זאת עם חלבון שמתעכל תוך חצי שעה, הסוכר יגיע לדם מהר יותר ולא יתעקב ונחסוך לעצמנו זמן קטבולי.
בכלל חלבון שמתעכל מהר אמור לאפשר לך להספיק לספוג יותר בשעות של אחרי האימון ואם כבר אוכלים חלבון שמתעכל לאט, אז לדעתי לפחות עדיף אחד שנספג מהר כדי שיעלם מהר מהמעיים ולא יצמצם את שטח הפנים של מה שהתערבב איתו ,אם התערבב(למרות שזה די ניחוש פרוע ,אין לי הוכחה, אבל נשמע הגיוני שהכל נמצא במעי בצורת עיסה ושטח הפנים הרי אמור להיות הגורם העיקרי האחראי לספיגה).
אגב, לדעתי ,בכלל צריך לאכול רק סוכרים פשוטים(אני מעדיף דבש), מיד אחרי אימון ורק אחרי 15-10 דקות כשהסוכר כבר עבר כמה שכבות בקיבה, לאכול משהו רציני יותר כדי לא לעכב את עלית רמת האינסולין.אם אוכלים פרות, אז כבר עדיף נוזליים ,כדי שיתעכלו מהר.
בקשר למחקרים שהיו לגבי צריכת חלבון, אתה יכול להביא לכאן אחד?
כמה הם התייחסו לשאר הדברים שהמתאמנים אכלו בשעות של אחרי האימון?