צפיה בהודעה בודדת
ישן 06-05-07, 12:48   #32
Deja Vu
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Daniel-Barak
מצד אחד, טוב מאוד שאתה לא שותה, ויכול לטפל בהם. קבל ח"ח. מצד, שני, באשר לחברייך, פשוט חבל, חבל, חבל, חבל עליהם. להגיע למצב של שכרות ואי-יכולת תפקוד, יכולה לגרום להרבה צרות, ולא צריך לפרט. אני לא יודע אם זה יעזור, אבל שווה לנסות, בתור חבר טוב, דבר איתם ותכניס להם קצת בינה לשכל, לגבי האלכוהול המחורבן הזה.
אני יודע שזה קשה.

קח ממני עצה חביבה ומסקנה בסופה, אבל לפני כן סיפור קצר:
יש לי כמה חברים, שבאירועים (=מסיבות למיניהן וכד', סופי שבוע) שותים. יש כאלו ששותים הרבה, ועדיין לא ממש משתכרים, יש ששותים קצת ומשתכרים. זה תלוי. יש כמה חברה, שמשתייכים לשתי הקבוצות שציינתי, שפשוט, בדרך קבע, חייבים "לדפוק את הראש" עד הסוף, ויהיה מה.
ניסיתי להסביר להם למה אלכוהול זה רע וכד', לא ממש עזר. תמיד אמרו: "אני אשתה פחות", אבל בפועל לא עשו זאת.
איך הצלחתי לעזור לחלק מהם (תודה לאל)?
הכרתי להם את ענף פיתוח הגוף
מרבית החבר'ה, הספורט היחיד שלהם הוא כדורגל וכדורסל מזדמן, פעם בשבוע.
אותם חבר'ה, בלי להשוויץ, כי ככה לפחות בשיא שלי ואולי עדיין, בהשוואה אליהם נראיתי, תמיד אמרו לי "ואללה אתה גדול, תאמין לי תן לי ת'גודל שלך".
נשענתי על אותה "בקשה", כביכול, ונעזרתי בה. התחלתי להסביר להם על תרבות מכוני הכושר, מה טוב בזה, מה בא עם זה, תזונה, מנוחה, שיטות וכד', והפלא ופלא, במרביתם אפילו הפחתי תקווה. 2 מהם מתאמנים כיום במכון כושר דליל, אך חביב באחוזת ברק (שכונה ליד עפולה), ועוד אחד עם ציוד מינימלי (משקולות מתברגות וספה) בבית.
פה נכנס העניין של האלכוהול, ולפתע, כבר מרביתם ולא רוצים לשתות, שלא נדבר על הרבה.
תמיד אני אומר להם, שחשוב לשמוע על תזונה, כי אם הם רוצים לראות תוצאות - צריך להתמיד. כמובן והכרתי להם את אתר ישראלבודי, והמלצתי להם תקרוא את המאמרים שבו. כדאי לך לעשות זאת גם.

מסקנה: דבר טובה לשכנע מישהו לא לעשות משהו, כי הוא מזיק לבריאות, היא להכיר לו את ענף פיתוח הגוף.
קודם כל אני חייב לציין שאני גם לעיתים מתפתה ושותה אבל במידה שאני יוכל לשלוט על עצמי מבלי שאף אחד יצטרך לדאוג לי ככה שאני לא צדיק לחלוטין אבל יש לא מעט פעמים שאני בערך היחידי שלא שותה וגם כשאני שותה אני בשליטה ובמצב של לעזור לחבר ולהיות ערני במקרה הצורך הסיבה להפחתה המשמעותית שלי בצריכת האלכוהול היא ללא ספק פיתוח הגוף אני מודע להשלכות על הגוף והשרירים בפרט וזה עוזר לי לא להתפתות ולשתות חוץ ממקרים יוצאי דופן בקשר לחברים שלי אני כבר גררתי מספר אנשים לענף ואני עושה כמיטב יכולתי הבעיה היא שרובם לא משנה כמה תדבר איתם לא יהיו מוכנים לשמוע ואלכוהול מבחינתם זה חלק בלתי נפרד מהיציאה ובלעדיו הם פשוט לא יוכלו להנות כל הבטחון העצמי שלהם מבוסס על ההשתכרות אני יודע שזה פתטי אבל זה המצב.......
Deja Vu מנותק   הגב עם ציטוט