פורסם במקור על ידי Elevation
אני דיי וויטמין ג'אנקי.
היו לא מזמן סדרות של מחקרים שהראו בצורה חד משמעית שצריכה מוגזמת של ויטמינים מובילה אפילו למוות.
לדידי, אין טעם במולטי ויטמין ותיסוף בויטמינים מסוג כלשהו - אם ממילא התזונה שלך מתוקתקת, 'תסף בפירות וירקות, זה גם טעים והרבה יותר טוב מכימיקל.
לפני שאני קופצים עליי, אני דוגמא חיה, הידים שאיתן אני מקליד כרגע הצהיבו מכמויות מטורפות של בטא קורטן/ויטמין A, בלי מולטי וכ'ו, רק מרוב הגמבות והעגבניות שאני צורך, ולא מדובר בכ"כ הרבה.
אתם ספורטאים, אתם צריכים יותר ויטמינים, אבל אתם גם צורכים יותר במקביל (תירוץ ה"אבל בחיטוב", לא תקף, כי בחיטוב אתם טוחנים ירקות מרוב רעב, אתם ואני יודעים את זה.... ככה שזה מפצה).
אני מאמין גדול בתיסוף, אבל של מינרלים, או דברים אמיתיים (אצה כחולה ירוקה, אצת כלורלה, מגנזיום על הדרך, אומגה שלוש היא אבן יסוד!! Msm, גלוקוזמין וכונדוריטין אם בא לכם, תה ירוק זה דבר נהדר אם תשאלו אותי וכ'ו).
אבל תיסוף בויטמין C וכ'ו, אני נגד.
התזונה שלכם גם ככה עשירה בזה (ואם לא, סדרו אותה!), אתם לא רוצים להיקלע למינוני יתר.
סתם אנקדוטה לסיום.....
ויטמין A (אני חושב? תקנו אותי אם התבלבלתי בויטמין...).
היה עד לפני כמה שנים השופר הקורא בחזית המלחמה בסרטן הריאות.... אז אנשים תיספו בו פי שש מכמה שצריך (שזה באמת לא כ"כ קשה, קפסולה אחת ממוצעת שלו מכילה את זה....).
נערך מחקר בנושא, ואותם האנשים שתיספו בו בכמויות האלו, לקו (שוב, תקנו אותי במספרים)בסרטן הריאות, מבחינה מספרית, בערך פי חמישה מאלו שלא נטלו אותו בכלל.
המחקר נערך בבריטניה ועורר גלים מטורפים.
סתם שתבינו שלא תמיד יותר עדיף על פחות.
הרבה קומפלקסים של ויטמינים נותנים לכם מינוני יתר כשלעצמם!!! (כשהתזונה שלכם כבר חורגת מכמויות הויטמינים הנחוצות....), וראיתי חברות מספיק מטומטמות לשלב לדוגמא מגנזיום עם סידן..... שאלוקים ירחם עליהן.
אנ'לא יודע למה אני חופר, אולי הנחירות של האישה מאחור.... בכל מקרה, אני אומר שהבסיס שלכם הוא אומגה שלוש וצריכת חלבון נאותה.... מפה, תתאימו לעצמם מה שטוב לכם.
|