ציטוט:
פורסם במקור על ידי Carnivore
לפותח הפוסט -
ברור כשמש, לכל מקרה יהיה לגופו, ומחשבוני קלוריות כאלו ואחרים לעולם לא יקלעו ב-100% לצרכיו של כל אחד.
למרות זאת, הם נותנים אחלה נקודת פתיחה, כי הסטייה לא יכולה להיות גדולה עד כדי פספוס מוחלט, אתה לא תתחיל לצורך העניין תפריט מסה ותרד במשקל, או תפריט חיטוב ותעלה במשקל.
כאן באה לידי ביטוי הלמידה האמפירית שלך, עד כמה טוב ומהר תדע לווסת את נקודת הפתיחה שלך (שסופקה ע"י המחשבון) בהתאם לתוצאות שאתה רואה בשטח. אותה התאמה שאתה מבצע לתפריט יכולה להיות מהותית יותר או פחות.
מקרים לדוגמה, על רגל אחת:
- אם בנית לך תפריט עלייה במסה, אך הבחנת שלאחר שבועיים משקלך כבר אינו עולה ואינך מתחזק עוד - תבין שעליך להוסיף עוד 200 קלוריות, ולעשות הערכת מצב עוד שבועיים.
- אם בנית לך תפריט חיטוב, ולמרות העובדה שהינך בגירעון קלורי יחסית מתון, אתה מרגיש חלש - נסה להקצות עוד קלוריות עבור פחמימות, על חשבון אבות מזון אחרים.
- אם אתה מרגיש בתנודות וחוסר יציבות ברמות האנרגיה שלך לאורך היום - נסה להפחית את העומס הגליקמי של הארוחות המרכזיות שלך.
**הערה: אני מאמין, שאתה מגזים לחלוטין בחושבך שתרד 10% שומן בכמה ימים רק ע"י שינויים כאלה ואחרים באורח החיים.
|
תודה על תשובתך המפורטת.
בקיצור אתה אומר להיוך קשוב לגוף כל הזמן ולמצוא את נק' האיזון האידאלית ככל האפשר.
אולי הגזמתי עם ה 10 אחוז אבל בהחלט יש לי נטיה גדולה דווקא לרזות ולא להשמין ולכן דיאטת חיטוב של 2 כפול משקל גוף תהפוך אותי לאנורקס.