אבל אם תקרא טוב את מה שרשמתי, אתה תראה שאמרתי שבשביל לעלות\לרדת במסה, זה לא ישנה כמעט, אך בשביל בריאות ותפקוד טוב של הגוף זה כן (ואם לך זה לא חשוב אז זה עניין שלך). ולפעמים דברים כאלה מקבלים משמעות גם אצל בודיבילדרים, אם זה בעיות לחץ דם, פרוסטטה, כולסטרול ואחרות שהם מקבלים משימוש בחומרים, אם זה הקשר ההדוק של ויטמינים שונים לביצועים, של מאכלים שונים להרגשה כללית ואנרגתיות באימונים, וכל מיני דברים קטנים שאכן יכולים להשפיע.
אבל כאשר אנו מתבוננים במתאמן המצוי שהולך לתזונאי ספורט על מינת לקבל תפריט למטרה בסיסית ויחידה של עלייה במסה (שזה בדר"כ לא קורה, מפני שרוב האנשים הולכים לקבל תפריט גם מהבעיה הבריאותית שבהקפדה על אותם מאכלים לאורך זמן), אכן אין צורך ביותר מדי פיצולי שיערות בשביל להביא אותו לשם. צריך מושג בכמה דברים, ובמיוחד כדי שהתוצאות יהיו אופטימוליות ומקסימליות לאותו מתאמן, אך לא משהו מיוחד.
אני הייתי ממליץ לכל אחד שמשקיע כבר בתפריט ובהקפדה על תזונה, לעשות את זה כמו שצריך. כי המושג 'keep it simple' יכול לפעמים לעשות יותר נזק מאשר תועלת. וכמובן שאני לא מדבר כאן על אכילת צמחים, שיקויים מוזרים, וכל מיני מאכלי טבע למיניהם, בצורה שהיא אכן גובלת באובססיביות ובאה על חשבון טעם, נוחות, ושפיות. הקצנות שהן לא במקום.
גל
|