ציטוט:
פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
זהו על כל דבר אפשר לתת דוגמאות טפשיות, כל בן אדם שמכור למשהו יתן אותה דוגמא.
תפנה לבן אדם שמעשן תראה לו נתונים ודעות של מומחים שאומרים שעישון מזיק לבריאות גורם לסרטן ריאות וכל זה, מה הוא יגיד לך?
"עובדה אני מעשן כבד ואין לי שום בעיה בריאותית"
"יש לי שכן מעשן כבר שנים והוא בריא כמו שור"
אז מזה הם מסיקים שאם יש אנשים שמעשנים והבריאות שלהם תקינה, כניראה שהעישון לא מזיק לבריאות.
|
האנלוגיה שלך אפילו לא נכונה ידידי. אם היית אומר, "יש מאות של מעשנים כבדים שלא חולים בסרטן הריאות, בזמן שיש אלפי לא מעשנים (גם לא פאסיביים כמובן) שכן חולים בסרטן ריאות" אז האנלוגיה שלך היתה נכונה.
אני מדבר כאן על עובדות סטטיסטיות. מצאו קשר ישיר בין עישון לסרטן ריאות. מצאו גם קשר ישיר בין עבודה עם משקולות בטכניקיה לא נכונה לבין פציעות בגב. בישראל לא יכולים לעשות סטטיסיקה כזאת, כי דד ליפט אפילו לא מוכר כתרגיל רשמי בוינגייט (תקן אותי אם אני טועה). כמה מאמנים, אורטופדים ורופאי ספורט עובדים בארץ עם מתאמנים שעושים דד ליפט?
אני לא ממציא כאן עובדות, אני מסתמך על ספרות מקצועית. אם פרופסור לקיניזיולוגיה לא משכנע אותך, אז אני לא יודע מי כן צריך. אורטופדים בארץ לא יודעים מה זה דד ליפט, הם לא בעלי תארים בקיניזיולוגיה. אתה לא הולך לנגר שירכיב לך צנרת. ועל סקוואט מה הם יגידו? שזה פוגע בברכיים. נו באמת.
יש בכלל בארץ פרופסורים בתחום הזה?
סבבה, אני מקבל את הטענה שלך שכל אחד ילך בדרך שלו. אבל סתם בשביל הספורט, אני אכתוב הודעה לירוחם ברק בפורום שלו. מעניין באמת לראות מה הוא יגיד (הציפיות שלי לא גבוהות למען האמת, אבל אם צריך לשאול מישהו, אז הוא כנראה הבן אדם המתאים).