ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
ההבדלים בין טווחי חזרות שונים באים לידי ביטוי במס' גורמים, ולא כמו שאתה אומר, הבדל בין כח להיפרטרופיה, או הבדל בין סוגי הסיבים.
ככל שטווח החזרות יהיה נמוך יותר (ובהנחה שמדובר במשקלים מקסימליים או תת מקסימליים), גיוס היחידות המוטוריות יהיה יעיל יותר, הסיבים הלבנים יקחו את רוב העבודה ומרבית ההיפרטרופיה תתרכז בחלק המיופיברילרי של השריר. זה לא או זה - או זה, זה הכל ביחד. וכמובן שישנם עוד הבדלים בין טווחי החזרות, למשל יצור חומצה לקטית, צפיפות עצם, יעילות מאגרי ATP וקריאטין פוספט ועוד דברים. זה הכל מצוין בטבלה שצירפתי בהודעה הקודמת.
|
צודק, התייחסתי בכלליות רק לחלק שצויין במאמר כדי להבהיר את העניין של ההיפרטרופיה הסרקופלזמית.
ציטוט:
בקשר לשיטה של Dan Moore, אני לא בא לזלזל, אבל לי זה יותר נשמע כמו "רסט פאוז". סט אחד של 20 חזרות עם הפסקה של 5-10 שניות בן חזרה לחזרה, ב-RM4-RM10. אם תוצאת השיטה היתה היפרטרופיה בעיקר בחלק הסרקופלזמי של השריר, אני לא אתפלא למה אמרת שטווחי חזרות שונים לא מבדילים בין היפרטרופיה סקופלזמית למיופיברילרית.
|
גם אני חשבתי שזה rest pause. ההבדל הוא בשיטת העבודה, כאן העבודה היא בסטים ממשיים כלומר לאחר ביצוע כל חזרה המשקל חוזר למקום.
ציטוט:
דבר אחרון, 50% מ-RM1 זה ממש לא עבודה אירובית, אפילו לא קרוב. וגם 25% זה לא עבודה אירובית
|
למה לא? וזה גם תלוי בגודל התרגיל, בסקוואטים למשל כן.