צפיה בהודעה בודדת
ישן 19-04-07, 00:19   #5
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shahaflol
ובכל זאת, יש אגוניסט הראשי, זה שעובד הכי הרבה מבין כל האגוניסטים.
לא אין דבר כזה אגוניסט ראשי שעובד הכי הרבה מכל האגוניסטים, יש אגוניסט פר מפרק, שעובדים בתרגיל מורכב שנקרא גם רב מפרקי, פועלים 2 מפרקים בגוף או יותר, לכל מפרק יש את האגוניסט שלו.

ציטוט:
ד"א, יש כמה דברים שאני חושב שלא מלמדים בווינגייט, וזו בעיה. בסופו של דבר, קשה לקבוע מה האגוניסט הראשי בחלק מהתרגילים.
כן מלמדים בוינגייט, ולא, לא קשה בכלל לקבוע מה האגוניסט. נכון, ישנם תרגילים שיש ויכוחים לדוגמה פול-אובר חלק יגידו לגב חלק יגידו לחזה, אפשר להתווכח, אבל סה"כ אף אחד לא יקח את זה לרבנות, האנטומיה והקניזיולגיה יספרו הכל, כאשר אתה תעבוד בפול-אובר בשכיבה על ספסל הטווח תנועה שיתאפשר יהיה 90 מעלות, והעבודה כאן תיהיה לחזה כשריר מטרה, כאשר תבצע טווח תנועה מלא, לדוגמה במכשיר הפולי, ותרד עם הידיים עד הסוף, כאן כבר הגב הלטס יקבלו את רוב העבודה המשמעותית.

ציטוט:
כמובן שבאופן תאורטי זה פשוט, אבל במציאות זה שונה. בווינגייט קובעים את האגוניסט לפי אדם עם פרופורציות מושלמות בין שרירי הגוף.
בנאדם, מאיפה המצאת את הקשקוש הזה?!, אוי ווי ואוי אם זה היה ככה.

ציטוט:
רוב האנשים שאני מכיר שלא מתאמנים או מתאמנים מתחילים, מרגישים את הידיים במתח הרבה יותר מאת הגב (אם בכלל), והיד הקדמית גם מגיעה לכשל קודם. במקרה כזה, מתח בשבילם יהיה תרגיל שהאגוניסט הראשי שלו הם שרירי היד הקדמית (לפעמים בייספס, לפעמים ברכיאליס- תלוי באדם), והלטיסימוס יהיה אגוניסט אבל משני.
תרשה לי שוב פעם להשתמש במילה אוי ווי ואוי.
הסיבה שהיידים וגם האמות מתעייפות קודם זה בגלל שאלו שרירים קטנים, בניגוד לגב ולחזה,
שגדולים יותר וחזקים הרבה יותר, (תשווה את המשקל שאתה מרים בכפיפות לבייספס למשקל שאתה לוחץ חזה, אתה יכול להשוות בינהם??) אז כאמור שרירים קטנים מתעייפים מהר (זאת הסיבה שאת העבודה בחד"כ מתחילים בתרגילים המורכבים ואז עוברים למבודדים, כי הם {הקטנים} מתעייפים מהר ואז זה יפגע בכח לעבודה המורכבת!!).

אז בישביל אנשים האלה עדין הלטיסומוס יהיה האגוניסט, וזה שהבייספס שלהם מתעייף מהר לא הופך את הבייספס לאגוניסט ראשי ואת הלטיסימוס לאגוניסט מישני!!
הלטיסימוס יהיה אגונסיט ראשי בגב, והבייספס יהיה אגוניסט ראשי במפרק המרפק.

ציטוט:
האגוניסט בתרגיל מורכב נקבע לפי השריר החלש ביותר, זה שמתעייף קודם
אני אעמיד פנים שלא ראיתי את המשפט הזה, כי סליחה, זה כבר גובל בין גיחוך לטפשות.

כשתבין...תגדל!

לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
ran_z מנותק   הגב עם ציטוט