צפיה בהודעה בודדת
ישן 18-04-07, 01:38   #6
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

יש רק משהו אחד שמאוד מפריע לי במה שאתם כותבים. אתם מתיחסים לשיטות אימון בנוסח ABCD כאל Old school, בזמן שלשיטות אימון שמתבססות על אימון גוף מלא, אתם מכנים כשיטות אימון חדשות.
HIT זאת תוכנית שמתבססת על אימון גוף מלא, והיא נוסדה בשנות ה-70 ע"י מייק מנצר.
5x5 זאת תוכנית שמתבססת על אימון גוף מלא, והיא שנוסדה בשנות ה-70 בספרו הראשון של Bill Starr.
HST זאת תוכנית ש... (נו אתם יודעים את ההמשך) והיא מתבססת על עקרונות שגם יושמו בשנות ה-70. אם אני לא טועה, Tudor Bompa אחראי לעקרונות הללו.

עד עכשיו אף אחת מהתוכניות הללו היא לא תוכנית חדשה.

אם אני לא טועה, ארנולד היה מהראשונים שהכניסו את שיטות הפיצול לעולם הבאדיבילדינג. אני מניח שכולם יסכימו שהאימונים שהוא הציע היו הגזמות פרועות. קראתי שהאינציקלופדיה המפורסמת שלו כ"כ גרועה מבחינת התוכן שלה, שאפילו התוכניות שהוא הציע שם למתאמנים מתחילים, לא יתאימו גם למתאמנים מתקדמים.
בעקבותיו נכנסו כל התוכניות הללו למגזינים השונים של פיתוח הגוף עם מגוון גימיקים שונים. כל מהדורה הציעה תוכנית אימון כאשר היא שונה ב-180 מעלות מהתוכנית שהציגו במהדורה של חודש לפני זה, אבל איך שהוא כל תוכנית שהתפרסמה התיימרה להיות "התוכנית הכי טובה". זה לא נראה קצת מוזר?

ההגיון הבריא שלי אומר, שתוכניות שמתבססות על כל הגוף, הרבה יותר עתיקות מתוכניות פיצול. עד כמה שאני יודע, ענף ה- Weightlifting קדם בהרבה לענף הבאדיבילדינג.
ככה שאם כבר, אז FBW זה Old School, ו-ABCD זאת שיטה מהשיטות אימון "החדשות והמוזרות האלה".

עד כאן הגדרת מושגים.

Bullet, אני מסכים שהתוכניות שציינת יותר פופולאריות בארה"ב למשל, אבל אני בספק אם הן באמת "שולטות" על רוב אוכלוסית המתאמנים. אל תשכח שהפורומים זה רק אחוז קטן מהאוכלוסיה הזאת.
בקשר ל- 5x5, התוכנית בעקרון לא כוונה לבאדיבילדרים אלא לספורטאי כח (למרות שמפתחי גוף הם איזושהי נגזרת של ספורטאי כח). ובכל זאת, מספיק מבט בודד אחד על לוליק כדי להבין שתוכניות כח מביאות גודל.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אליאב
תמשיכו עם התוכניות פול-בולשיט האלו נראה כמה רחוק זה יקח/לקח אתכם
עושה רושם שאת מייק מנצר, זה לקח דיי רחוק. :ninja:

גם דוריאן יטס עבד תקופה עם התוכנית של מייק מנצר, ואם אני לא טועה, רוב התקופה המקצועית שלו הוא עבד עם תוכנית פיצול AB עם נפח אימון צנוע יחסית למפתחי גוף מקצוענים אחרים.
שמעתי גם ביקורות טובות על הספר שלו.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Johnny
למה לעזוב את מה שעובד?
כי אולי משהו אחר יעבוד יותר טוב.

למרות שבאופן כללי, אני מאוד מסכים עם האמרה, "If it works - don't fix it"
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט