ציטוט:
פורסם במקור על ידי Eagle
בעבר היה ריכוזים גדולים מאד של חרדים במדינות אירופה, במיוחד בפולין שם הקהילה היהודית הייתה חזקה מאד, ואף כאילו היה מדינה יהודית בתוך פולין, כנ"ל גם בגרמניה.
אבל אני בכלל לא התכוונתי לדבר על המצב לפני 50 שנה, אני מדבר על המצב כיום.
כיום בשנת 2007 אם אתה תסע לגרמניה ולא תתנהג כמו מהגר ותדבר בעברית, אתה תקבל יחס שווה, ולא תחוש ותטופל כשונה.
ואין לך מה להתווכח על זה, מוכח.
|
אני לא יודע אם לבכות או לצחוק. "מוכח" אתה גם כותב בסוף, בלי ביסוס, בלי כלום. שום דבר ממה שאמרת לא מוכח.
אתה מתעלם ממה שאני אומר לך. אז היום המצב טוב, אז האנטישמיות "על אש קטנה" ( היא עדיין קיימת, וכבר היו בגרמניה כמה וכמה גילויי אנטישמיות השנה). ככה זה היה תמיד, המצב טוב- אין סיבה לבוא בטענות בפני המיעוט. מתחילים קשיים - האנטישמיות גוברת. זה יקרה והוויכוח כאן מיותר לגמרי. תמשיך להתעלם, תתנהג בתמימות, וזה רק יכה בך חזק יותר כשאתה לא מוכן.
dmx, אני לא יודע מתי זה יקרה, אבל זה יקרה. ההסטוריה חוזרת על עצמה כבר עכשיו. אם אתה לא יכול לראות את זה, אתה בבעיה. ההבדל הוא שכרגע יש לנו מדינה בעוד שלפני כן לא. זה גלגל שאתה לא יכול לעצור. אנחנו חיים כרגע בדפוס התנהגות דומה לדפוס שהיה לפני שתי מלחמות העולם הקודמות. אני לא יודע באיזה שלב אנחנו, מתקדם או לא, וזה גם לא משנה.