צפיה בהודעה בודדת
ישן 02-10-06, 22:49   #12
erezg
חבר פעיל

הסמל האישי שלerezg

תריץ חיפוש על מלטודקסטרין ולא מולטידקסטרין..
אני מבטיח לך שתמצא..

ציטוט:
היום 07:26 PMgal.Tא. לפי מה שידוע לי, אין מלטודקסטרין בארץ בצורה מבודדת.
ב. זה לא יתן לכם שום יתרון על פני כל פחמימה אחרת עם א"ג גבוה, או כשילוב של 50\50 גלוקוז\מלטו. אלא אם כן אתם ספורטאי סיבולת.
ג. עצה אישית; אבקת חלבון עם שיבולת שועל, קינמון, אולי סוכרלוז, וחמאת בוטנים טבעית זה הפתרון המושלם. אם אתם מסוגלים להשקיע בתזונה ברמה הזאת, חבל על הכסף של הגיינר (אוכלוסיית הגיינרים עדיין עומדת במקומה לדעתי, כאנשים שמחפשים תחליף מוכן ונוח, ללא השקעה רצינית באוכל, שתראה תוצאות).

גל
מעניין...

להזכירך..
ציטוט:
לאחר אימון אנחנו צריכים פחמימות שיצרו תגובה אינסולינית גבוהה ככל האפשר, בלי קשר למבנה המולקולרי שלהם (כמה מולקולות קשורות אחת לשנייה).

- דקסטרוז (סוכר ענבים), שמורכב משתי מולקולות של גלוקוז בעצם יהיה בעל התגובה הכי מהירה.
כמות גבוהה של גלוקוז\דקסטרוז לבד יצור מצב שבו האוסמולריות תהיה מנוגדת לזו של מיצי הקיבה וכך מעבר לא חלק ממערכת העיקול לכבד.
בנוסף כמות גבוהה יכולה לגרום לאיבוד נוזלים עקב סיבות אחרות.

- מלטודקסטרין (פולימר של גלוקוז) בעל GI נמוך טיפה מזה של דקסטרוז, יותר קשרים מולקולרים (פחמימה מורכבת) והוא בעל אוסמוליריות תואמת לזו של מערכת העיקול ויתן מעבר יעיל לכבד.

שילוב של 50% דקסטרוז ו 50% מלטודקסטרין יהיה השילוב המנצח בדילמה שלאחר האימון.
כמובן שכמות מים מספקת היא גם כן חשובה למניעת התייבשות, העברה מהירה של המזון וצריכה להיות כ92% מהמשקה.
ז"א: 80 גרם פחמימות יהיו 8% מליטר מים שיהוו 92% מהמשקה.

בעצם בשנים האחרונות הבינו שמורכבות הפחמימה לא מעידה על קצב הגעת הגלוקוז לדם, קצב העלייה מושפע ממלא סיבות (מזון מרוסק\שלם, מזון מבושל, זמן הבישול, גודל המנה, סיבים, שומן, חלבון וכו´...)

פרוקטוז למשל,
הוא סוכר פשוט (חד-סוכר) ויש לו GI נמוך (32) בזכות המסלול המטבולי הארוך שהוא עובר בשלב פירוקו בכבד, לכן סוכרוז (דו-סוכר \ סוכר לבן) שמכיל גלוקוז ופרוקטוז (בכמות גבוהה) לא מומלץ לאחר האימון.
חוץ מזה לפרוקטוז תכונות ליפוגניות ואנטי ליפוליטיות רבות, ללא קשר לאינסולין, אכילתו בכמות גדולה בבת אחת או ללא נוכחות של גלוקוז יכולה לגרום להשמנה ולשילשולים.
לאחר האימון אפשר לשלב אחוז קטן של פרוקטוז שימלא את מאגרי הגליקוגן בכבד בזמן שהגלוקוז דואג לשרירים.
זה אתה אמרת לא אני...

כנראה כמה דברים התקדמו מאז הפורום הישן..
erezg מנותק   הגב עם ציטוט