צפיה בהודעה בודדת
ישן 13-04-07, 00:28   #34
בולדוג
חבר פעיל

ימ"ס היא יחידה של מג"ב שהראשי תיבות שלה היא "יחידת מסתערבים"
בפועל היא מחולקת לשלוש יחידות אזוריות , ימ"ס איו"ש , ימ"ס ירושלים וימ"ס עזה
כל אחד פועל באזור שלו ולפי הייעוד שלו כאשר ימ"ס ירושלים עובדים יותר על פלילי ופחות פח"ע .
זו יחידה שמגיעים אליה דרך איתורים לפני גיוס לדוברי ערבית ומתאימים פיזית (אין גיבוש או בקשה אם אתה מתאים יגיעו אלייך) או גיוס ישיר למג"ב ומעבר של גיבוש ימ"ס שזה השלושה ימים הכי קשים שיש
כאשר ברובם זה פשוט מכות רצח שבהם בודקים אגרסיביות ונחישות .
בסוף השירות שלי העברתי קצת גיבושים .
בכל ימ"ס יש כמה צוותים שמחולקים לפי הייעוד שלהם צוות שעובד מסוערב בעיקר דרוזים יש שם אנשי קבע דוברי ערבית מלידה שמסוגלים להסתובב בכל כפר ביהודה ושומרון ולהיטמע .
כמו כן יש צוותים אחרים שאת הייעודים שלהם אני מעדיף לא לפרט .
היחידה שאני הייתי בה ימ"ס איו"ש מופעלת על ידי אוגדת איו"ש של צה"ל למשימות מוגדרות מראש
בינהם תפיסות/חיסולי מחבלים , מעצר של סוחרי נשק בתור שטחי הרשות הפלסטינית וכו' ....
אין מבצע באיו"ש שיוצא לאיזור שכם או ג'נין שהימ"ס לא מובילים בחוד אלו הערים הגדולות שהיחידה עובדת בהם בעיקר .

קורס קשה מאוד המון המון המון קרב מגע ודגש על משמעת שאני חושב שאין באף קורס אחר
אם רוב היחידות המובחרות והמיוחדות האחרות עובדות עם אפוד/סרבל/וסט מלא בנשק הימ"ס עובדים בעיקר עם הידיים ומצויידים באקדח כאשר השאיפה היא לא לירות בו בכלל זו הסיבה שיש דגש ביחידה על כושר גופני ובעיקר על כוח מתפרץ כשצריך להכניס מישהו לרכב בכוח בתוך איזה כפר אין יותר מידי זמן להתברבר .

עצה נוספת שלי לכל החברים פה שמתכוונים ללכת לגיבושים תדעו שזו לא סתם ססמא הכול באמת נמצא בראש והשאלה אם תעברו או לא היא רק עניין של כמה אתם נעולים על זה .
אני הגעתי לגיבוש ציפלון אחרי טירונות שבקושי עברתי בה את הבר אור המינימלי , בגיבוש במשך שלושה ימים חטפתי כאלה פיצוצים מרוסים ענקיים שאחר כך כשיצאתי שבת היה לי פנס בכל עין והתביישתי להוריד חולצה בבית בגלל הסימנים הכחולים , בכל תרגיל ריצה מסע שעשינו בגיבוש תמיד יצאתי אחרון אבל לא פרשתי למרות שאלו שהעבירו את הגיבוש עשו הכול בשביל שאני אפרוש , עברנו את הגיבוש 25 איש מתוך 150 שניגשו
התחלנו את הקורס 34 איש (עוד 9 שהגיעו דרך איתור מוקדם) וסיימנו 24 כאשר שניים נפצעו כול כך בקרבות מגע שאחד פרק את הכתף בצורה כרונית ואחד שבר את הברך מבעיטה שהוא קיבל בצד הרגל .

לפי דעתי אין עוד יחידה כזאת ואני ממליץ לכל מי שחזק מספיק נפשית לנסות את זה
עבדתי עם כל הפלס"רים עם עוקץ עם דובדבן אגוז וכמעט כל הגדודים של גולני וצנחנים
כולם טובים וכולם עושים עבודת קודש אבל אין עוד יחידה כמו ימ"ס איו"ש .
בולדוג מנותק   הגב עם ציטוט