צפיה בהודעה בודדת
ישן 30-09-06, 23:38   #17
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

אל תשכחו שפשתן הוא מקור בעייתי לEPA וDHA (אני לא הייתי מסתמך על ALA, אני אפילו לא מחשב אותם כהשלמה), כמו חלק מהדגים, ואפילו הדגים באופן כללי מפני שנזדקק לאכול כמויות גבוהות מהם. לאנשים מן השורה אני לא הייתי יורד מ 2ג' EPA וDHA (שזה 6 כמוסות של 120\180), מפני שזה הגבול שבהם נראו היתרונות באנשים בריאים. כמו על חמצון השומן למשל (1). לגבי הסיבות השכיחות יותר להקפדה על אומגה 3, כמו CVD והיפרטריגליצרידמיה, תיסוף של 2ג' ובין 3-5ג' בהתאמה נראו כהיעילים ביותר במקרים הללו (שזה עד 15 כפסולות וגרעפסים איומים). אך אלה הן כמויות שבהן נעדיף מעקב רפואי.

לאדם בריא, ללא בעיות קרדיווסקורליות או בפרופיל השומנים בדם, גם גרם של EPA וDHA ליום יראו יתרונות בריאותיים מסויימים, אך 2ג' נראים כיותר אופטימליים. לפי הסקירה הבאה (2), שבה תוכלו למצוא את הנתונים שהתייחסתי אליהם לגבי המחלות, לא תהיה שום בעיה בריאותית בצריכה מתחת ל3ג' של חומצות השומן, ואפשר בהחלט לשחק עם הכמויות בהתאמה לאפקט הרצוי.

גל
1. Int J Obes Relat Metab Disord. 1997 Aug;21(8):637- Effect of dietary fish oil on body fat mass and basal fat oxidation in healthy adults.

2. 1: Mayo Clin Proc. 2000 Jun;75(6):607-14.From Inuit to implementation: omega-3 fatty acids come of age.

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט