ציטוט:
פורסם במקור על ידי gin
או קיי אבל אתה מתפרש על שני תחומים- אתלטיקה ואימוני חד"כ. היפרטרופיה זה חלק בלתי נפרד מהאימונים. הרי שנינו יודעים שאתה בונה תוכנית לפי מטרה- אתלטיקה, פיתוח גוף, כוח וכו', לכן סביר שתקבע עם תוכנית טובה או לא לפי איכות המטרה שהושגה.
הבסיס המדעי בסופו של דבר הוא אותו בסיס ועל זה אני מדבר. כן, אתה צודק, יש הרבה שיטות אימון וכל מאמן\מדריך\דוקטור ולא משנה מה, הולך ומלמד בצורה אחרת אבל עם בסיס זהה. ואל תטעה, שם זה לא עובד יותר טוב מפה, בניסוי שנעשה ב 2005באירופה בין מספר קבוצות כדורגל ממדינות שונות בינהם גרמניה, יוון, הולנד, אנגליה, רומניה ועוד כמה שאני לא זוכר, רצו להשוות בין רמת הכושר של השחקנים לרמת המשחק שלהם על הדשא. התוצאות היו חד משעמעיות- היה קשר שלילי חלש, כמעט כל השחקנים מכל הליגות גמרו מרחק של 5000 מטר בזמנים די זהים, עם הפרשים מינוריים לכאן ולכאן, לא הפרשים שאמורים לתת ייתרון לקבוצה מליגה בכירה על פני קבוצה מליגה פחות טובה. זה בעצם מראה לך שלאו דווקא הכושר הגופני הוא המדד המכריע, אלא יש אלמנטים נוספים שמשפיעים על רמת הקבוצה. וזה קשור לכך שאתה אומר שהתוצאות בחו"ל הן יותר טובות.
קיצור עזוב, אפשר לדבר על זה עוד הרבה.. הכי חשוב שיהיה לנו בהצלחה.
|
מחקר מוזר, בדקו את הפרמטר ב"כושר" שהכי קל לפתח, סבולת לב ריאה ועוד ריצה יחסית "קצרה" ל 5k.
אני עדיין חושב שלמטרות פיתוח כוח מתפרץ כוח כללי(אפילו פיתוח סבולת לב ריאה, עניין שהוא כביכול "פשוט" עושים שם יותר טוב מפה לדעתי) וכו' שם זה כן עובד יותר מפה ועוד איך עובד יותר מפה
אני מצטער קשה לי להסתכל על החד"כ כ"תחום שונה" כי אני כל חיי הלכתי לשם לכל מטרה חוץ מהיפרטרופיה (אותה השגתי על הדרך וגם לא משהו מטורף מידי אבל סביר).
אני מסכים איתך לגביי שלילת תוכניות וכו', צריך לנסות ולהבין מה מתאים ומה לא. אבל מה שאיגור ניסה להגיד זה שיש הבנה פיזיולוגית כללית והגדרות למה זה מתאמן מתחיל מה זה מתאמן מתקדם ומה זה מתאמן עלית (זה יותר לכיוון עולם אימוני הכוח והאתלטיקה) כך שאם אתה בהגדרה של "מתאמן מתחיל" ואתה יכול כל אימון להתקדם , להוסיף משקל על המוט משמע להשתפר ולגדול אז למה ללכת לתוכנית שתעקב לך את ההתקדמות הזאת כמו abcd?
לזה הוא התכוון , צודק אפשר להתווכח עוד מלא ולדבר על זה ושיהיה בהצלחה בתואר, כמו שאמרתי הווינגייטיסטים לפחות הולכים לפורום בארץ ובחו"ל מנסים ומתנסים בכל מיני תוכניות וגישות שונות
כמוך וכמו עוד כמה חבר'ה שאני מכיר.