ציטוט:
פורסם במקור על ידי gin
אתה מאבד לגמרי את נושא הדיון, אני מדבר על גוף האדם עצמו והדרך שבה הוא מגיב לאימונים, אני לא מדבר על זה שאין לנו אתלטים טובים בארץ ועל התוצאות שהם מביאים. זה שאין ספורטאים שלא הגיעו לטופ לא הופך את האנשים שמלמדים אנטומיה, ביולוגיה על סוגיה, פיזיולוגיה של מאמץ, מדעי התזונה, תזונת ספורט, אימוני כוח וכו' ללא יודעים כלום. אין קשר בין הדברים האלה בכלל. אימוני אתלטיקה ואימוני חד"כ שונים במהותם. הנקודה שלי היא שאנשים\מדריכים לא יודעים לבצע, או לא מכירים, תוכניות אימונים נכונות ואז פוסלים אותם, סתם מחוסר ידע. זה שמצב המאמנים שלנו הוא על הפנים בחד"כ זה נכון ואני מגבה באלף אחוז, אבל זה נובע מחוסר ידע של מדריכים ולא בגלל שאנחנו מפגרים בתחום הזה.
אני לא קובע שאף אחד הוא בעל הידע הנכון ביותר, יש מי שיגיד שמארק ריפטו הוא ה-מודל לחיקוי ויש מי שיגיד שלא. אבל פה בארץ העובדות מדברות בעד עצמן- אלה (ועוד אחרים) אנשים עם המון ידע, שביססו את המעמד שלהם בתחום ויש רק מה ללמוד מהם.
|
תשמע, אם אתה מדבר איתו על היפרטרופיה נטו אני לא הולך להתווכח איתך.
אבל בנוגע לאימונים בכללי מה המדד היותר נכון מלקחת אתלט שמתאמן במליון שיטות ולבדוק פשוט מה התוצאות שלו (או בוא נגיד כמה מאות אתלטים) הרי אימונים בחד"כ אמורים לתת תוצאות מסויימות (שריר יותר גדול וחזק , אימונים על כוח מתפרץ וכו' זה מה שהדוקטורים שלך מלמדים בנוסף ל"סתם" הפרטרופיה) אז אני מבין שהם מלמדים תאוריות כאלו ואחרות אבל עובדה שהיום בעולם (מאמני קונדישנינג בפוטבול למשל וכו'....) הם גם עושים תארים כאלו ואחרים שקשורים בספורט וגם מלמדים שיטות אחרות לגמריי ממה שמלמדים בארץ ועובדה ששם זה עובד ופה זה פשוט לא. המדד בשבילי לאם תוכנית מסויימת "עובדת" או לא "עובדת" היא לא בהיפרטרופיה היא בתוצאות אתלטיות של הגוף ותו לא, היפרטרופיה אפשר להשיג במליון סוגים של תוכניות כאלו ואחרות וכל מאמן סוג ז' עם טיפה הבנה בתזונה יכול לגרום לכל מתאמן להיפרטרופיה\חיטוב וכו'.