בעיקרון בהגדרה תרגיל מורכב הוא תרגיל שעובר דרך יותר מ2 מפרקים... אבל שאומרים לך תרגילים מורכבים לחזה מתכוונים לבנץ פרס נגד מוט בשיפוע רגיל , לגב או bent over row או מתח ואתה יכול גם להכניס דדליפט להגדרה הזו.
פשוט תשתדל בתרגילים הללו לעבוד במשקלים יחסית גבוהים לחזרות נמוכות נגיד 3X5 כי אתה מפמפם חזרות בתרגילי העזר אבל- תנסה איפשהו פעם בשבועיים ככה לעבוד בתרגילים המורכבים האלו גם לחזרות גבוהות עם משקל יותר נמוך נגיד 3X8 או 3X10. במתח למשל אני בדר"כ עושה אימון מאסלאפ (אם אתה יודע מה זה, אם לא תשאל) טכניקה וחזרות כמה שאני יכול ולאחר מכן מתח עם משקל לנגיד 3X6-8 ונגיד פעם בשבועיים \שבוע (תלוי איך מהלך האימונים שלי נראה) אני מנסה לתת נגיד 5X10 חזרות רגילות במתח (10 חזרות - 5 סטים) בבנץ פרס לרוב אני לוחץ כבד 3X5 או 3X6 ולפעמים גם לRM3 אבל פעם בשבוע\שבועיים נותן לחיצה ל3X10... אני שלא כמוך בקושי עושה תרגילי עזר (רק באימוני פימפומים) אז אני לא יודע איך לסדר לך את זה אבל תשתדל שהתרגילים המורכבים האלו יהיו המטרה המרכזית שלך בעליה במשקלים , כל שאר תרגילי העזר אמורים לעזור לך יותר להיפרטרופיה ולהתקדמות בתרגילים המורכבים אבל אם הם מפעילים עליך יותר מידי לחץ ומפריעים להתקדמות שלך תנסה להפחית בהם... בהצלחה
|