צפיה בהודעה בודדת
ישן 28-01-13, 00:32   #31
scholar
חבר פעיל

Wink

ציטוט:
פורסם במקור על ידי scylla צפה בהודעה
רוחב הרכב אינו משפיע, דדליפט מכונית מרימים מקדימה / אחורה ולא מהצד. כמו שמוט ארוך/קצר אינו ישפיע על קושי הרמת המוט (חוץ ממסת המוט). רכב זה דבר מאוזן, אלא אם כן מישהו יושב במושב הנהג שישפיע על המשקל מצד שמאל, אולי אני כן טועה כאן ואוטו זה לא דבר מאוזן אבל אני מטיל ספק רב בדבר...
לגבי החיכוך עם הרצפה, אתה אולי מדבר על הרמת רכב במצב ניוטראל, קצת קשה לי להאמין לכך התכוון המשורר.
לגבי שיכוך הקפיצים, הם עוזרים לך בכמה ס"מ של מהלך הבולם, ברגע שהמכונית מגיעה לשבריר שניה לפני ניתוק מהרצפה, הקפיץ במצב רפוי יחסית (מתוח לכיוון הקרקע עקב משקל הגלגל) וברגע שיש ניתוק מהקרקע-אין משמעות לקפיץ, כמו שציינתי. ניתן להתחשב בתאוצה שנצברה לפני אך מנסיון קל של להרים דברים כבדים - אתה לא מאיץ בדרך למעלה בפועל.

המצב הנתון הוא זהה למטוטלת קונית פשוטה, אשר המומנט תלוי בזוית המטוטלת, לא דיפרנציאלית ולא נעליים. משתנה בלתי תלוי אחד (זוית) וזהו.
במקום לגרור אותי לעוד תגובה מיותרת אולי תבדוק את החומר שלך ? כותרת הפוסט היא דדליפט מכונית מהצד, זה לא קרוב להרמה של מוט בגלל שמוט מתנתק לחלוטין מהרצפה בעוד פה אתה מבצע תנועה של גלגול ללא החלקה שמחייבת כוח חיכוך סטטי אופקי.
גם אם ההרמה תתבצע לא מהצד, וגם אם הרכב הוא הדבר הכי מאוזן בעולם ברגע שהמרים לא מרים מהאמצע באופן שווה יש מומנטים אופקיים שמתערבים בתהליך.
זה גם לא דומה למטוטלת קונית מכיוון שהיא מוגבלת לתנועה על ידי נקודה אחת ובשני צירים ומכונית בדדליפט מקבלת כצירים את שתי נקודות אחיזת הגלגלים ברצפה והכוחות הם תלת מימדיים.

לפני שאתה מגיב עוד דברים חסרי טעם תצייר מכונית על דף שמופעלים עליה כוחות בשלושה צירים תעשה משוואת כוחות ומשוואת מומנטים ותבין שמעבר לשלוש זויות שבהן פועלים הכוחות אתה צריך להתעסק בשטח פני כל אחד מהגלגלים בנפרד שנוגע ברצפה נתון שנגזר מזויות ההרמה ונתוני הקפיצים שבעצמו משפיע באופן ישיר על מקדם החיכוך עם הריצפה.
scholar מנותק   הגב עם ציטוט