ציטוט:
פורסם במקור על ידי scholar
אתה מבולבלב מאוד ידיד היקר, אני במקרה סטודנט להנדסת חשמל ומדעי המחשב שנה ד כנראה שבניגוד אלי אתה שחכת את רוב החומר שלך אז תן לי להזכיר לך.
רוחב הרכב משפיע כי כפי שציינתי אם המרים לא אוחז במרכז (ובחיים האמיתיים הוא לא) הכוחות לא מתחלקים בצורה שווה בין הגלגלים ומכאן גם שהמומנטים שמופעלים על הגלגלים שונים.
החיכוך הוא אולי הגורם הכי חשוב פה ומראה שאתה קופץ מעל הפופיק, הסיבה היחידה שבגללה בכלל מתאפשרת תנועה של הרמת הרכב היא החיכוך עם הריצפה, שכן אם לא היה רלוונטי הרמת הרכב היתה גורמת להזזה שלו ולא לסיבוב שלו להזכירך חיכוך עם הרצפה הוא פונקציה של הנורמל שמורכב ממשקל הרכב, לטעון שרכב במשקל טון מפעיל כל כך מעט חיכוך שיהפוך אותו לזניח אבל כן לצייין את החיכוך עם האוויר היא שטות אחת גדולה.
נמשיך ונציין שמקדם אלסטיות זה שם יפה לקורסים שאין בהם התחשבות במציאות למקדם שיכוך וחוסר היכולת שלך לראות שקפיץ שמסוגל למנוע ממרכב של רכב מלנוע יותר מדי על ארבעה גלגלים עושים עבודה כפולה כאשר הוא על שתיים מחשידה.
קח לך את הנקודות על המשקל והמסה כי התכוונתי למסה אבל רק לשם הויכוח לא חשבתי (ולדעתי אני צודק) שההומי שלנו מכיר את ההבדל.
לעניין המשוואה, חישוב המומנטים דורש נתונים שמשתנים עם הזמן בגלל הזווית ושנגזרים אחד מהשני ומכאן שלמרות שהבסיס של המשוואה נשמע פשוט, המווא הסופית תהיה דיפרנציאלית.
אין לי ספק שיש לך מושג על מה אתה מדבר אבל לא יזיק לך רענון קצר, אני שמח שאתה בא לעזרת חבר אבל קצת קשה לאנוס עובדות לטיעונים חסרי משמעות.
והציטוט הנכון מהשיר הומי הוא move bitch
|
רוחב הרכב אינו משפיע, דדליפט מכונית מרימים מקדימה / אחורה ולא מהצד. כמו שמוט ארוך/קצר אינו ישפיע על קושי הרמת המוט (חוץ ממסת המוט). רכב זה דבר מאוזן, אלא אם כן מישהו יושב במושב הנהג שישפיע על המשקל מצד שמאל, אולי אני כן טועה כאן ואוטו זה לא דבר מאוזן אבל אני מטיל ספק רב בדבר...
לגבי החיכוך עם הרצפה, אתה אולי מדבר על הרמת רכב במצב ניוטראל, קצת קשה לי להאמין לכך התכוון המשורר.
לגבי שיכוך הקפיצים, הם עוזרים לך בכמה ס"מ של מהלך הבולם, ברגע שהמכונית מגיעה לשבריר שניה לפני ניתוק מהרצפה, הקפיץ במצב רפוי יחסית (מתוח לכיוון הקרקע עקב משקל הגלגל) וברגע שיש ניתוק מהקרקע-אין משמעות לקפיץ, כמו שציינתי. ניתן להתחשב בתאוצה שנצברה לפני אך מנסיון קל של להרים דברים כבדים - אתה לא מאיץ בדרך למעלה בפועל.
המצב הנתון הוא זהה למטוטלת קונית פשוטה, אשר המומנט תלוי בזוית המטוטלת, לא דיפרנציאלית ולא נעליים. משתנה בלתי תלוי אחד (זוית) וזהו.