ציטוט:
פורסם במקור על ידי scholar
כי זה משוואה דיפרנציאלית מסובכת שבוודאות לא תצליח למצוא בחיפוש קל שכוללת את מקדם השיכוך של הגלגלים ושל בולמי הזעזועים
מקדם החיכוך של הגלגל עם הרצפה
שטח הפנים של הגלגל שנוגע הרצפה
אורך ורוחב הרכב
המרחק בין הגלגלים
הנקודה שבה המרים אוחז וחלוקת הכוח שלו בין הידיים במידה והוא לא אוחז באותה נקודה
המשקל לא משתנה בגלל המומנט, המשקל לא משתנה בכלל, מה שכן משתנה הוא המומנט שאתה מרגיש וזה בכלל בגלל הזווית של הרכב
אני יכול להמשיך ככה כל היום אז בוא תשאר בתחום האימ1ן הג1פני.
|
אתה יצאת על הבחור בהתנשאות אז אני אלמד ממך.
אתה מדבר שטויות וגם אתה - סתם מנסה לצאת חכם.
רוחב הרכב אינו משפיע, המומנטים מתבטלים אחד עם השני (גודל שווה וכיוונים מנוגדים).
למען הסר ספק, אני סטודנט שנה ג' להנדסת תעשייה וניהול, אחרי קורסים של פיזיקה 1,2 ומשוואות דיפרנציאליות - על מנת לסבר את פניך שיש לי מושג על מה אתה מדבר.
החיכוך הוא זניח עד לא קיים, המכונית אינה נעה במישור הרצפה במהלך התנועה אלא במישור האנכי, החיכוך היחיד שקיים הינו החיכוך עם האוויר.
אפשר להתחשב במקדם השיכוך של בולמי הזעזועים (לא בטוח אם זו ההגדרה הנכונה, המושג הנהוג הוא מקדם האלסטיות של הקפיץ) אבל כאשר מדובר בתנועת "דדליפט" הכוונה לניתוק המכונית מהקרקע, אחרי שגלגל מתנתק מהקרקע, שזו הנק' בה מתחילת תנועת "דדליפט" (dead-stop) הקפיץ אינו פקטור, אלא אם אתה מתחשב בתאוצה שלו בתחילת התנועה, אך קשה לי להתייחס לכך ברצינות.
לגבי משקל- המשקל כן משתנה בעקבות המומנט, להזכירך משקל זהו כוח ולא מסה. משקל זהו גודל וקטורי - (גודל וכיוון). אני מניח שהתכוונת למסה (מאסה בכל הכוח) אבל אם אתה אוהב להתפלסף, אז למה לא.
עיקר החישוב כאן הוא משוואה די פשוטה של מומנט, כל מה שצריך לדעת זה זוית המכונית בניתוק מהקרקע, מיקום מרכז המסה, ומסת המכונית. לא רואה סיבה שתלמיד פיזיקה בתיכון לא יוכל לפתור זאת.