לי אישית יש הרבה דעות אני אביא לך עובדות אתה תבחר מה מתאים לך:
רוב הבעיות הבריאותיות של החלב (לא מדבר על רגישות ללוקטוז או בעיות במעיים) :סרטן,אוסטאופרוזיס,אסטמה קיצר כל מה שד"ר אבני כותב בספר אתה יודע.
הבעיות האלו באות לרוב מהורמונים ומהחלבון שבחלב. רוב החלבון שבחלב הוא קזאין(80%)- חלבון זה נספג בגוף רק לאחר שהגוף משתמש בזרחן כדי לנטרל את החומציות של חלבון זה.
מי גבינה נוכח בכמויות קטנות ולפי מה שראיתי הוא לא גורם לאותם בעיות (אולי כן אבל אין ממש ביסוסים מחקריים כמו עם הקזאין).
בחנות של ישראל בודי יש חלבון סויה: גם זול ואני מקווה שגם איכותי (מתקוון לבדוק מידע בימים הבאים),
אתה יכול לבדוק מה הבונוסים מבחינה בריאותית של אבקת סויה באינטרנט יש הרבה מידע: בשני הצדדים, בכיוון החיובי יש יותר(לא ארחיב יש יותר מידי מידע).
בישראל מסבסדים מוצרי חלב אז סויה,טופו וכו לא ממש הגיוני לשימוש קבוע ובמיוחד אם אתה דורש מעל ה-100 גרם ביום של חלבון.
מה שאני יכול להציע לכולםםםםם החלבון+פחמימה הכי זול שיש הוא הLENTILS :
http://caloriecount.about.com/calori...e-seeds-i16069
יחס של 2:1 לפחמימה שזה ואלה ארוחה טובה למסה\תזונה עם אחוז גבוה מפחמימה - עולה מ7-12 שח תלוי איזה שוק ואיפה.
אם יש לך העדפה למי גבינה בחר אותה בכל מקרה: למרות שבמקומך הייתי שוקל SOY לפני הWHEY PROTEI.
יש הרבההה מאוד מידע טוב על שניהם... פשוט על חלבון מן הצומח שזו אבקת סויה יש פלוסים אחרים ואני מעדיף לא להסתכן עם חלבון שמפרסמים אותו בכל מקום(יש מאמרים שליליים כאשר מגיע לצריכה יומיומית של מי גבינה).
ושוב מי גבינה-חלבון מן החי. סויה מן הצומח. תלוי מה העדפות\אידיאולוגיה\רגישות שלך. הייתי מנסה את שניהם ואחרי חודש מחליט איך זז אם המחיר והעיקר הרגשה פנימית.