אשכול: גב תחתון ב-ss
צפיה בהודעה בודדת
ישן 24-11-11, 22:06   #17
vincent kompany
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי smokingsnake צפה בהודעה
נמאס להיות מנומס ולענות יפה כשאנשים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם מזיינים ת'שכל ועוד אומרים שאני מחרטט.
כנראה מעולם לא התקדמת בתכנית כוח ליניארית מסוג כלשהו, או שהתקדמת ובצורה גרועה ביותר
.
השרירים הכי מותשים אצל מתאמן כוח הם זוקפי הגב, בגלל זה ברוב התכניות למתאמן ברמה בינונית או מתחילה+ יש יום באמצע שבוע עם תרגילים ספציפיים לזוקפי גב או לישבן+זוקפי גב בעקיפין(reverse hypers) או כל וריאציה של הposterior chain שמערבת גם את הזוקפים(ghr עוד דוג')

בקשר לthoracolumbar fascia, היא עוטפת את השרירים שגדלים לתוכה, במיוחד באזור הזה ההיפרטרופיה בעייתית ובשילוב של עומס גבוה עם תזונה נכונה הפסיה לא גדלה בקצב של הזוקפים, וכן כל מי שלא עשה סקוואט ודדליפט על בסיס קבוע לא משנה כמה זמן הוא מתאמן ירגיש את הגב טוב מאוד.

ריפטו מדבר על זה פה:
http://startingstrength.com/resource...2485#post82485

אני יכול להפנות אותך לאטלס של netter לאנטומיה שמיועד לתלמידי רפואה, וסימוכין נוסף יותר עמוק יש לך בספר של פרופ' סטיואר מקגיל low back disorders(ספר טוב לכל מה שקשור בפתלוגיית גב).

בקשר לחלק האחרון בגלל העומק של רוב השרירים בזוקפי הגב, קרח או שיטה שתתאים לרוב השרירים לא תעזור, רק מסאז' אגרסיבי/ג'קוזי חזק כמה פעמים ואולי הכי חשוב הזרמת דם לאזור ע"י תרגיל ספציפי בטווח חזרות גבוה בשילוב של תזונה ושינה יעזרו.
טכניקה זה דבר בסיסי, אבל גם עם טכניקה טובה הזוקפי גב כואבים, פשוט תשאל כל בנאדם שמשך פעם יותר מ140 קילו או שפף יותר מ130

ד"א אתה די בור בכל מה שקשור באימונים מהכמה הודעות שהספקת לרשום, לא יודע להתבטא כמו בנאדם וחושב שיודע המון כשאתה לא מבין דבר וחצי דבר(זה הסוג הכי גרוע של אנשים, שמזיינים ת'שכל וחושבים שהם מבינים משהו)

ברור שאני אגיב בחוסר סבלנות כשאתה חופר על דברים שלא קשורים.
תיכף תתחיל לרשום מה מקור השם פאשיה ומאיזה עיירה בארה"ב בא זה שהמציא את הרוורס הייפרס, שזה בעצם תמצית התגובות שלך.

אני לא זוכר שכאב לי הגב באופן קבוע מהאימונים, כאב מדברים אחרים אבל בטח לא מהאימונים.

אגב אל תדאג לי כי כבר סקיבטתי 180 לבוקס וגם שיפרתי תבץ', ואני מתאמן רק פעמיים בשבוע.

בכל מקרה אני מוכן להתערב איתך שהטכניקה שלו קקה, או שפשוט הפאשיה שלו נפלה לתוך האגן הטרנסווקולרי ונוצרת שם אטרופיה שלילית בעקומת ההיצע הפורמלית, מה שגורם לגלוטאוס חרטטטוס להפריש קורטיזול לבלוטת האבוקדו.
vincent kompany מנותק   הגב עם ציטוט