ציטוט:
פורסם במקור על ידי vincent kompany
הפסקה הראשונה שך זה חירטוט אחד גדול שאין לו קשר בכלל למה שהוא אומר.
הוא לא נכנס לחדר כושר אתמול, ובכלל הגב התחתון זה המקום שבו השרירים אמורים לכאוב הכי מעט.
בפאשיה בכלל אין שרירים ולא היא המקור לכל זה.
היפרטרופיה לא אמורה לגרום לכאבים.
יש לי הסבר יותר פשוט לכל זה: אולי הוא נכנס לזויות ומנופים לא נכונים בתרגילים, לא מפעיל את השרירים הנכונים ובגלל זה הכאבים (או במילים אחרות חרא טכניקה??????????)
כמעט בכל המקרים זאת הבעיה.
ללכת לעשות סאונה וג'קוזי זה בסדר גמור אבל זה לא יפתור תבעיה.
|
נמאס להיות מנומס ולענות יפה כשאנשים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם מזיינים ת'שכל ועוד אומרים שאני מחרטט

.
כנראה מעולם לא התקדמת בתכנית כוח ליניארית מסוג כלשהו, או שהתקדמת ובצורה גרועה ביותר
.
השרירים הכי מותשים אצל מתאמן כוח הם זוקפי הגב, בגלל זה ברוב התכניות למתאמן ברמה בינונית או מתחילה+ יש יום באמצע שבוע עם תרגילים ספציפיים לזוקפי גב או לישבן+זוקפי גב בעקיפין(reverse hypers) או כל וריאציה של הposterior chain שמערבת גם את הזוקפים(GHR עוד דוג')
בקשר לthoracolumbar fascia, היא עוטפת את השרירים שגדלים לתוכה, במיוחד באזור הזה ההיפרטרופיה בעייתית ובשילוב של עומס גבוה עם תזונה נכונה הפסיה לא גדלה בקצב של הזוקפים, וכן כל מי שלא עשה סקוואט ודדליפט על בסיס קבוע לא משנה כמה זמן הוא מתאמן ירגיש את הגב טוב מאוד.
ריפטו מדבר על זה פה:
http://startingstrength.com/resource...2485#post82485
אני יכול להפנות אותך לאטלס של netter לאנטומיה שמיועד לתלמידי רפואה, וסימוכין נוסף יותר עמוק יש לך בספר של פרופ' סטיואר מקגיל low back disorders(ספר טוב לכל מה שקשור בפתלוגיית גב).
בקשר לחלק האחרון בגלל העומק של רוב השרירים בזוקפי הגב, קרח או שיטה שתתאים לרוב השרירים לא תעזור, רק מסאז' אגרסיבי/ג'קוזי חזק כמה פעמים ואולי הכי חשוב הזרמת דם לאזור ע"י תרגיל ספציפי בטווח חזרות גבוה בשילוב של תזונה ושינה יעזרו.
טכניקה זה דבר בסיסי, אבל גם עם טכניקה טובה הזוקפי גב כואבים, פשוט תשאל כל בנאדם שמשך פעם יותר מ140 קילו או שפף יותר מ130
ד"א אתה די בור בכל מה שקשור באימונים מהכמה הודעות שהספקת לרשום, לא יודע להתבטא כמו בנאדם וחושב שיודע המון כשאתה לא מבין דבר וחצי דבר(זה הסוג הכי גרוע של אנשים, שמזיינים ת'שכל וחושבים שהם מבינים משהו

)

SHUT UP AND SQUAT

Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done
Mark rippetoe on Bill Starr