קרלוס.
בבקשה ממך, מספיק להתווכח על כל דבר.
אני לא בא בקטע רע, פשוט תמיד יוצא שאתה אומר ההפך..., תמיד אתה סקפטי לגבי הכל. גם אני בדעה ששום דבר בתחום הזה לא נכון לגבי כולם, שמה שעובד לאחד לא בהכרח יעבוד לאחר, אך עדיין, ישנם דברים שמסתדרים יותר טוב בראש..., אפשר להריץ השערות מכאן עד להודעה חדשה, אך זה לא ישנה את העובדה שלאמן שריר פעם ב7 ימים לא יפיק את אותן התוצאות של שני אימונים באותו הזמן.
אין דבר בעולם שאתה יכול לומר, שיוכיח שאותו מתאמן שהתאמן בעצימות X ובווליום Y, גדל במשך שבעה ימים ללא מגבלות שימנעו ממנו להתאמן בשנית בסופם!.
אני לא מבין אותך, אתה כל יום מגיע בדעה אחרת, אתה בעצמך שללת את עולם זיליון הסטים וראית את התוצאות בעצמך, בביצוע 3 אימונים בשבוע של 5X5.
אני גם לא לוקח את עניין ה48 שעות כערבון מוגבל, אני מאוד רחב אופקים בנושא ומנסה להשתמש בהגיון בריא כנקודת האיזון.
ד.א, לייל בעצמו טוען כי פרודיזציה לינארית היא בעייתית. אני לא מבצע שום קביעה, כי ככה זה..., וכי המודל הלינארי הוא גרוע ואין סיבה לבצעו. אני רק נותן ראייה פוטנציאלית של בעיתיות עם השיטה הלינארית
The problems with linear periodization
In recent years, linear periodization has come under fire from a number of different strength experts. Vladimir Zatsiorsky (author of "Science and Practice of Strength Training"), Charles Poliquin and powerlifting guru Louie Simmons all jump to mind. The problem, they note is this: while you are training one biomotor capacity (i.e. muscular endurance, hypertrophy, maximal strength), the ones not being trained are going to hell (ok, not their exact words). But you end up detraining one capacity while you're developing another.
For example, a powerlifter working in the 10-12 rep range (more of a hypertrophy range) is going to be losing maximal strength capacity (and all of the adaptations that go along with that). An endurance athlete doing nothing but low intensity endurance training is detraining leg speed (for sprinting) and lactate threshold capacity (the highest intensity that they can maintain without accumulating too much lactic acid). Studies done years ago found that athletes moving into low rep ranges (for maximal strength) frequently lost muscle size. Adding back even one high rep set (remember this, it's important) frequently prevented the problem.
אני לא מתכוון במכוון לHST, רק לגישה הלינארית.
עכשיו אתה בטח תבוא ותגיד, נו בטח, וולדימיר וצ'ארלס הם לא חוקרים, לכן זה שטויות.
אני לא שולל שום גישה, אני רק מראה את הבעיתיות הפוטנציאלית שלה.
ציטוט:
לאנשים שעל סטרואידים אנבולים, אין מערכת פיזולוגית שונה משלי ושלכם. הם פשוט מתאוששים יותר מהר. כלומר, אם אני ואתן יכול לסנטז 10 גרם חלבון עד 48 שעות לפני אימון, הם יכולים 20 או 30. אבל אם הסינטוז שלנו נמשך עד 48 שעות כמו שגולן אומר, גם אצלם הסינטוז ימשך אותו זמן פשוט הוא יהיה יותר חזק. לכן אם כל האנשים בעולם היו מתאוששים במשך 48 שעות בלבד, היית רואה את רוני קולמן בסרטים שלו מתאמן עם HST, רק ברור שהוא היה עושה 8 סטים לחזה או יותר במקום ה2-4 שבתוכנית המקורית ולא כך הדבר
|
קרלוס, לא מעטים הבודיבילדרים שעובדים ועבדו בתדירות גבוהה. בודיבילדרים הם לא אינדיקציה לכלום, הם האחרונים שהייתי לומד מהן כיצד להתאמן (אולי מייק מנצר...), כמות הפציעות שלהם עצומה. אי פעם ראית את לו פריגנו מתאמן?, הוא פשוט מתעלל בגוף שלו.
לא לי ולא לך יש מושג מה הולך בגופו של מתאמן על סטרואידים, ואפילו אם כן, חצי מהבודיבילדרים מתאמנים עם האגו בשמיים ולא לפי המדע.
גם אי אפשר לומר, "הנה הם גדולים והם מבצעים ABCDEF", מהסיבה הפשוטה שהם מפוצצים בחומרים שלא דורשים מהם תכנון כלכך מדוייק של כמות סטים מנוחות וכו'..., הם תמיד יגדלו כל עוד הם אוכלים כמו פריקים ופותחים לשריר את הצורה.
עוד נקודה למחשבה, אם מתאמן על סטרואידים היה מבצע AB, הוא לא היה מגיע לאותן תוצאות בגלל שהיו נדרשים לו כלכך הרבה סטים בכל אימון לכל שריר שהאימונים לא היו נגמרים!.
לכן מתאמנים על שריר שניים באימון כאשר לוקחים סטרואידים.
אפרופו קולמן, הוא עושה ABC X 2, ז"א 6 אימונים בשבוע, זה High Frequency!.